kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 16.03.2018 11:11:00

Krka nepremagljiva tudi v Puconcih

Igralke Keme so premagale Muto in teoretično ostajajo v igri za končnico.
Oste Bakal
Samo še dva kroga in končan bo ligaški del tekmovanja v vseh ligah, pozneje pa je na sporedu še končnica.

Čeprav so bolj kot ne znane po štiri ekipe, ki bodo nastopile v končnici, se tudi v dveh zadnjih krogih vsaj teoretično kaj spremeni. Prav zaradi tega bo v tokratnem predzadnjem krogu v 1. moški ligi v ospredju štajerski spopad v Mariboru, kjer domačini ne smejo izgubiti proti gostom iz Savinjske doline. To je sicer težko verjeti, a zadeva le ni nemogoča, še bolj dramatično bi bilo, če Savinjčani pred tednom dni ne bi izgubili proti Soboti. Mariborčani so tokrat vsekakor favoriti, še zlasti, če bo nastopil tudi izkušeni Grega Komac, bo vse skupaj rešeno že pred zadnjim krogom.

S prve pozicije bo bržkone startala branilka naslova Krka, ki pa v zadnjem krogu ne sme izgubiti proti Korošcem. V vnaprej odigrani tekmi 17. kroga je Krka prepričljivo slavila na derbiju v Puconcih. Cvetko in Hribar (slednji nastopa na MP Poljske) sta v sicer dramatični tekmi osvojila vse točke za suvereno zmago s 5:2. Prekmurci so dve točki uspeli osvojiti le proti Tilnu Novaku. Ekipa Fužinarja Interdiskonta, ki bo pred končnico osvojila najmanj drugo mesto, bo tokrat imela le nekoliko težji trening, saj Horvat, Petrovčič, Jamšek in Poročnik gostijo že zdavnaj odpisano ekipo Ptuja, ki v prvenstvu ni osvojila niti ene točke. Dokaj zanimivo bo v Mengšu, kjer bodo izkušeni domači igralci skušali premagati mlade goste iz Izole. In čeprav je tukaj vse možno, so nekoliko bližje točkam gostitelji. Na drugi teden je preložena tekma med Soboto in Kajuh Slovanom, kjer so v prednosti Prekmurci.

Zanimiva bosta tudi zadnja kroga v ženski ligi, za kar so poskrbele igralke Keme Puconci. Prekmurke so namreč v vnaprej odigrani tekmi 17. kroga premagale ekipo Mute, ki najbrž nima več možnosti za končnico. Dvoboj je znova potrdil, da je Vesna Rojko premalo, da bi Korošice znova napadale naslov prvakinj. Poleg Izolčank, Založank in najbrž Logatčank je teoretično končnici zdaj najbližje prav ekipa Keme, a tudi kajuhovke še imajo možnosti. Te že danes gostujejo v Logatcu. Notranjke so sicer favoritinje, a tudi ekipa Kajuh Slovana ni za odpis in zato bo na sporedu zanimiv dvoboj, še zlasti če bi za gostje s Kodeljevega zaigrala izkušena Špela Polončič. Danes bo še tekma Mahle Letrika – Preserje, ki pa o ničemur ne odloča, igralke iz Nove Gorice pa so vsekakor favoritinje.

Na ostalih tekmah tega kroga sta Vesna in Arrigoni izrazita favorita proti Jesenicam oziroma Ptuju. Tekma med Logatcem in Kajuh Slovanom je bila že sinoči, preložena je le tekma Mahle Letrika – Preserje, ki o ničemur več ne odloča, igralke iz Nove Gorice pa so vsekakor favoritinje.

I. SNTL, moški 17. krog
Kema Puconci – Krka 2:5
(Pelcar – Hribar 1:3, Ropoša – Novak 3:1, Norčič – Cvetko 2:3, Ropoša – Hribar 2:3, Pelcar – Cvetko 2:3, Norčič – Novak 3:2, Ropoša – Cvetko 2:3)
Fužinar Interdiskont – Ptuj (sobota, 17.00)
ŽNTK Maribor – Savinja Lean rešitve (sobota, 17.00)
Mengeš – Arrigoni Izola (sobota, 17.00)
Sobota – Kajuh Slovan (četrtek, 22. 3., 19.30)
I. SNTL, ženske, 17. krog
Kema Puconci – Muta 5:4
(Vogrinčič – Staniša 3:0, Matis – Kadiš 3:0, Kovačec – Rojko 0:3, Matis – Staniša 3:0, Vogrinčič – Rojko 0:3, Kovačec – Naglič 3:2, Matis – Rojko 2:3, Kovačec – Staniša 2:3, Vogrinčič – Naglič 3:0)
Logatec – Kajuh Slovan (danes, 17.00)
Mahle Letrika – Preserje (danes, 18.00)
Vesna Zalog – Jesenice (sobota, 17.00)
Ptuj – Arrigoni Izola (sobota, 17.00)

Članki iz rubrike