Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 12.08.2017 22:06:01

Zmaga Zmarzlika, Žagar v Malilli končal v ozadju

Borut Cvetko/mediaspeed.net
Na dirki svetovnega prvenstva v speedwayu v švedski Malilli je slavil Poljak Bartosz Zmarzlik, drugi je bil domačin Antonio Lindbaeck, švedski uspeh pa je s tretjim mestom dopolnil Fredrik Lindgren. Slovenski udeleženec prvenstva Matej Žagar tokrat ni imel veliko uspeha in je s tremi točkami končal na 14. mestu.

V prvih treh vožnjah večera je imel Žagar malo uspeha, v prvi vožnji se je po nevarnem manevru dirkača z vabilom Linusa Sundstroema komajda izognil padcu in ostal brez točk, potem pa dobil po eno v svoji drugi in tretji vožnji.

V četrti vožnji je Žagar povedel, a je bila nato zaradi padca Piotra Pawlickega prekinjena, po ponovljenem startu pa je Slovenec nato trčil prav s Pawlickim in sodniki so ga diskvalificirali, tako da je ostal še brez zadnje teoretične možnosti za preboj v polfinale. V zadnji vožnji je nato spet iztržil točko za tretje mesto in dirko končal s skromnim izkupičkom treh točk in 14. mestom.



Skupno je v vodstvu Poljak Maciej Janowski, ki je danes nastopil v finalu, a ostal brez stopničk na četrtem mestu, ima pa 88 točk. Drugi je s 83 Avstralec Jason Doyle, tretji pa Poljak Patryk Dudek (80). Žagar je zdaj na desetem mestu z 51 točkami, do osmega, ki še zagotavlja neposreden nastop v SP naslednje leto, pa ga loči osem točk.

Naslednja dirka bo 26. avgusta v poljskem Gorzowu, Žagarja in tudi številne njegove tekmece pa teden dni prej čaka še finalna kvalifikacijska dirka svetovnega prvenstva za leto 2018 v ruskem Togliattiju.

Značke: speedway, sp, žagar

Članki iz rubrike