900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 14.05.2017 20:58:41

V odsotnosti Gajserja in Gerčarja slavil Kutnar

V Stranski vasi pri Semiču je bila na sporedu tretja letošnja dirka za državno prvenstvo v motokrosu. V kraljevskem razredu je ob odsotnosti Tima Gajserja, Klemna Gerčarja, bratov Petra in Jerneja Irta in Aljoše Molnarja slavil Luka Kutnar pred Jako Možetom in Anejem Dopliharjem, v kategoriji MX2 pa je bil prvi Jan Pancar.

V kraljevem razredu MX Open je Kutnar letos že dvakrat pokazal, da je izjemno hiter, tokrat pa je bil v odsotnosti nekaterih najboljših slovenskih motokrosistov, najboljši v obeh vožnjah. Može je bil obakrat drugi, tretjega mesta pa se je veselil Doplihar.

V kategoriji MX2 je Pancar, sicer član Yamahine mladinske tovarniške ekipe za EMX, uprizoril pravi lov na prvo mesto iz ozadja, ko je na drugem zavoju na spolzkem delu proge padel in nato štartal iz zadnjega mesta. V drugo mu je start in prvi krog dosti bolje uspel in je zanesljivo slavil pred hrvaškim kolegom Luko Crnkovičem. Tretje mesto je osvojil Miha Bubnič.

"Proga je zelo tehnična in v takem težko izkoristiš moč motorja ter nadomestiš izgubljeno zaradi slabega starta, ampak vseeno sem vesel. Zame je to odličen trening pred odhodom v Francijo, kjer bo naslednja dirka za evropsko prvenstvo," je po zmagi povedal Jan Pancar.



V kategoriji MX125 je Luka Milec po smoli, ki jo je imel na prejšnji dirki državnega prvenstva, tokrat zanesljivo osvojil obe vožnji in zmagal z veliko prednostjo. Gal Hauptman je v kategoriji MX 85 prepričljivo zmagal in poskrbel za navdušenje publike z atraktivnimi prehitevanji. Ob tem velja omeniti tudi nastop edine slovenske ženske predstavnice Klare Sršen, ki tekmuje v članski kategoriji in na domačih dirkah pili formo za dirke ženskega evropskega prvenstva.

V veteranskih kategorijah ni bilo presenečenj, med mlajšimi je še tretjič letos slavil Borut Koščak, medtem ko je v kategoriji nad petdeset let zmagal Bogomir Gajser, ki je v posebnem nagovoru pozdravil občinstvo tudi v imenu svojega sina Tima, ki je v Beli krajini manjkal zaradi padca na dirki za veliko nagrado Latvije. Tako kot tudi Gerčar.

Naslednja dirka za državno prvenstvo Slovenije v motokrosu bo v nedeljo, 4. junija, v hrvaškem Kozarevcu. Pred poletnim premorom pa bo na domačih tleh, 18. junija, le še dirka v Mačkovcih.

Značke: motokros, sta

Članki iz rubrike