Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.08.2016 15:37:09
Deli članek:

Gajser znova občutil trdoto steze

albatrosbran

Slovenski motokrosist Tim Gajser je v prvi vožnji dirke za svetovno prvenstvo razreda MXGP padel.

V švicarskem Frauenfeld-Gachnangu je v prvi vožnji osvojil deveto mesto. Gajser je začel na drugem mestu, po padcu v uvodnem krogu pa se je prebijal iz ozadja. Zmagal je Italijan Antonio Cairoli.

Vodilni v SP Gajser je bil v sobotnih kvalifikacijah drugi, danes pa se dirka ni začela po njegovih željah, saj je kmalu po startu grdo padel, vseeno pa je lahko nadaljeval preizkušnjo. A prebijati se je moral z 28. mesta, na koncu je prišel do devetega.

V skupnem seštevku SP so zdaj razlike nekoliko manjše, vseeno pa ima Gajser še vedno veliko prednost pred tekmeci, najbližje je prav Cairoli (619-529).

Na dirki v Švici so se prvič v sezoni hkrati pomerili vsi štirje slovenski udeleženci elitnega razreda, doslej zaradi poškodb namreč na nobeni dirki ni bilo vseh. V prvi vožnji je bil Jernej Irt 28., 29. Peter Irt, Klemen Gerčar pa 35.

V Švici pa nastopa tudi Anej Doplihar v razredu MX2. Potrditev je kot rezerva dobil v zadnjem hipu, v kvalifikacijah je v prvem nastopu v tej konkurenci pristal na 33. mestu. Na dirki je bil v prvi vožnji 36., slavil je Britanec Max Anstie pred domačinom Jeremyjem Seewerjem, tretji je bil Francoz Benoit Paturel.

Druga vožnja razreda MX2 bo na sporedu ob 16. uri, razreda MXGP pa ob 17. uri.