Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
14.05.2016 08:35:56
Deli članek:

Osem Slovencev na EP v tekvondoju

Reuters

Pred slovensko reprezentanco v tekvondoju je najpomembnejše letošnje tekmovanje, evropsko prvenstvo, ki bo v naslednjem tednu v švicarskem Montreuxu. Med 47 državami bo imela Slovenija dokaj močno zastopstvo, saj jo bo predstavljalo pet reprezentantov in tri reprezentantke.

Osmerico potnikov sestavljajo Ana Petrušić (kategorija do 49 kg), Dunja Lemajić (-67 kg), Franka Anić (-73 kg), Jure Pantar (-63 kg), Domen Pirc (-74 kg), Mark Stanič (-80 kg), Lucijan Kobal (-87 kg) in Ivan Trajković (+87 kg).

Zadnje organizirane priprave so slovenski borci in borke izvedli v Splitu. Pred odhodom v Švico bodo v Ljubljani v soboto opravili še skupni trening. Strokovno vodstvo reprezentance sestavljajo selektor Miodrag Krnetić, trener Dragan Zarić, doktor Primož Rus, fizioterapevt Mario Dušak in direktor reprezentance Kristijan Kovačič.

»Največja sprememba na evropskem prvenstvu je v tem, da bodo imele nekatere države v posameznih kategorijah po dva zastopnika. Dodatnega potnika v Montreux so si lahko zagotovile na predsednikovem pokalu v Nemčiji. Kar se tiče naše reprezentance, je imela letos nekaj testnih turnirjev. To so bili odprto prvenstvo Slovenije, odprto prvenstvo Nizozemske, predsednikov pokal in odprto prvenstvo Nemčije. Načrtujemo, oziroma pričakujemo, da v Švici osvojimo vsaj eno medaljo. To ne bo enostavno, saj je Evropa najmočnejši kontinent, kar se tekvondoja tiče. Dejansko se lahko vse zgodi. Lahko pridemo do medalje, ali pa ostanemo brez nje. V napovedih moramo biti previdni, saj na letošnjih turnirjih, razen Trajkovića v Nemčiji, ni nihče osvojil medalje. Morda pa bo presenetil kakšen izmed mlajših tekmovalcev,« je pred odhodom povedal Kovačič.