Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
29.04.2016 20:48:30
Deli članek:

Bizjakova in Pavlović prvaka v kegljaškem sprintu

psno
Bizjakova in Pavlović sta nova prvaka v sprintu za mlajše člane in članice.

V Kranju je potekalo DP v sprintu za mlajše člane (U-23). Udeležilo se ga je lepo število igralcev, med njimi pa so bili vsi kandidati za reprezentanco.

V četrtfinalu sta bila Mariborčan Timi Jurančič in Izolčan Dušan Pavlović zelo zanesljiva in z 2:0 ugnala svoja tekmeca. V polfinalu sta se pomerila med seboj. Prvi niz je s 111:97 pripadel Pavloviću, drugega pa je dobil Mariborčan s 104:93. V dodatnih metih je bil preciznejši Dušan Pavlović s 22:18 in se uvrstil v veliki finale.

Na drugi strani žreba pa smo videli zelo dramatična četrtfinala. V kamniškem obračunu je po dodatnim metih Žan Grm ugnal Roka Jantola, v zadnjem obračunu pa je do kolajne po dodatnih metih prišel Pivčan Denis Pašič, ki je ugnal Litijana Klemena Ivančiča. Tudi v tem polfinalu so bili potrebni dodatni meti, ki pa so bili srečnejši za Kamničana Grma. V finalu je bil Pavlovič občutno boljši in se veselil naslova prvaka.

Tudi dekleta so svoj finale izpeljale v Kranju, kar ni problematično, saj imajo osem stez. V spodnjem delu žreba smo videli dva zelo zanimiva četrtfinala. Cerkničanka Maruša Forjanič je po dodatnih metih uspela izločiti Tržičanko Mašo Rajakovič. Druga Tržičanka, bolj znana Urša Mejač, pa se je prek dodatnih metov prek domačinke Nike Blagovič prebila v polfinale. Tu jo je zaustavila Forjaničeva, ki se je tako uvrstila v finale. V tretjem četrtfinalnem srečanju je potekal razburljiv obračun dveh Pivčank, Amande Zalar in Mance Gorup. Slednja je bila na koncu uspešnejša. V zadnjem srečanju četrtfinala pa je bila trenutno naša najboljša mlajša članica Patricija Bizjak veliko boljša od Črnomaljke Sare Mržljak. Bizjakova je bila zelo zanesljiva tudi v polfinalu proti Gorupovi.

V velikem finalu smo pričakovali zanimiv dvoboj med Forjaničevo in Bizjakovo. Slednja je bila ponovno odlična in zelo zanesljivo prišla do novega naslova prvaka med mlajšimi članicami.