Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
24.04.2016 18:34:50
Deli članek:

Gajser ne pozna poraza na domačih tleh

Nikola Miljković

Pod viaduktom Škedenj pri Slovenskih Konjicah so motokrosisti nastopili na drugi dirki za državno prvenstvo, kljub napovedanemu dežju je vreme zdržalo, gledalci pa so lahko uživali v predstavah najboljših motokrosistov, med katerimi je bil tudi Tim Gajser. Ta se jim je za podporo zahvalil z zmago v razredu open.

Na dirki je sodelovalo 73 motokrosistov, med najbolj zvenečimi imeni pa so manjkali Jernej Irt, Klemen Gerčar in Toni Mulec, prva dva okrevata po poškodbi, zadnjega je "pokosila" viroza.

Kljub okrnjeni zasedbi v prestižnem razredu open so gledalci videli zanimivo dirkanje. Gajser je pokazal, zakaj je trenutno le tri točke za vodilnim v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v razredu MXGP.

Gajser je z dvema atraktivnima vožnjama prikazal svoje mojstrstvo in navduševal gledalce ob stezi, v boksih pa ohranil pregovorno prijaznost in odprtost do navijačev. "Proga je bila odlično pripravljena, kar malce preveč 'speglana' za moj okus, saj najraje dirkam in treniram na stezah, kjer je veliko kanalov in grbin. Na koncu, ko je padlo nekaj dežja, so se pogoji poslabšali in je na nekaterih delih postalo zelo spolzko, zato je bilo treba voziti nekoliko previdneje. A vseeno je bil to odličen trening, dobra dirka, kjer me je pozitivno presenetil Aljoša Molnar, ki je nekaj krogov držal odličen tempo," je povedal Gajser. Na koncu je bil drugi Luka Kutnar, tretji pa Peter Irt.

V šibkejši kategoriji je Jan Pancar nadaljeval v zmagovalnem tempu v kategoriji MX2 in z dvema zmagama odnesel maksimalno število točk. Luka Milec je prav tako zmagal dvakrat, najboljši je bil v razredu do 125 kubičnih centimetrov.

Naslednja dirka za DP bo že čez tri dni. Najboljši domači motokrosisti in nekaj gostov iz tujine bo "okupiralo" stezo v Stranski vasi pri Semiču.