Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.01.2016 21:28:56
Deli članek:

Poškodovani Marčič bo še naprej dirkal

Reuters

Francoz Sebastien Loeb, ki se je odlično znašel na svojem prvem vzdržljvostnem reliju Dakar, je med avtomobilisti v skupnem seštevku še povečal svoje vodstvo.

Devetkratni svetovni prvak v reliju je na današnji preizkušnji od Jujuya do Uyunija v Argentini prišel do tretje etapne zmage. Peugeot je celo dosegel trojno zmago, saj sta se za Francozom uvrstila še Španec Carlos Sainz (22 sekund zaostanka) in še en Francoz Stephane Peterhansel. Slednji je Loebu tudi najbližje v skupnem seštevku, toda za njim zaostaja že sedem minut.

Pri motociklistih je slavil Avstralec Toby Price (KTM) pred Francozom Antoinom Meojem in Slovakom Stefanom Svitkom. Skupno vodi Portugalec Paulo Goncalves (Honda), ki se je moral danes zadovoljiti z dvanajstim mestom.

Do cilja etape je privozil tudi edini Sloevenec Simon Marčič, ki ima kar veliko težav. Zanj najhujša je bila sredina četrta etapa, ko je po bližnjem srečanju z avtomobilom grdo padel. "V ambulanti so me za silo sestavili skupaj. Tu ni rentgena in je nemogoče povedati, kaj točno je natrgano ali zlomljeno, a verjetno so šle ramenske vezi, ključnica je izpahnjena, palec pa po občutku zlomljen. Tako težko mi je, da ni besed. Motor je razsut, kako ga bom usposobil, pa mi ni jasno," je sporočil Marčič, ki se je odločil, da bo vseeno nadaljeval z dirkanjem.

Etapo je končal na 109. mestu z uro in 42 minutami zaostanka, skupno je 95. (+ 4:12).