Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mu
mu
13.11.2015 10:34:08
Deli članek:

Marquez čustveno in odprto o zadnji dirki sezone

Reuters

Prah se še vedno ni polegel. Le kako bi se. Jorge Lorenzo, Valentino Rossi in Marc Marquez so še vedno vroča tema. Tokrat je medijem monolog ponudil najmlajši.

Tokrat se je kameram v nekakšnem monologu predal Marc Marquez, ki je po testiranjih v Valencii, kjer se dirkači že pripravljajo na naslednjo sezono, še vedno pod vplivom dogajanja pretekli konec tedna.

Zdaj je razjasnil vse, kar se mu je pletlo po glavi. Njegov govor smo prevedli, preberete pa si ga lahko spodaj.

"Iskreno verjamem, da bo v dveh do treh mesecih, ko bo Valentino Rossi užival doma brez stresa skupnega seštevka, prišel do nekaterih zaključkov in mirnejše vesti. Tudi sam sem se hitro sprijaznil in imel čisto vest, kar je pomembno, da lahko zvečer spiš. Lahko rečem, da sem vedno od sebe dal 100 odstotkov. Na vso moč sem se trudil, da bi ostal na vrhu tudi na Phillip Islandu, Japonskem in v Aragonu."

"Ko izrekam tole, vem da boste vsi uvideli, da imam v mislih tisto zadnjo tiskovno konferenco. To je ozračje še bolj naelektrilo kot dirkanje na sami stezi. S tem je obrnil ljudi, da verjamejo nekaj, kar seveda ni res. Tega od tako velikega šampiona ni nihče pričakoval. Mnogi so mu verjeli in to spoštujem, ampak na koncu jaz le nadaljujem na začrtani poti, čeprav mi celotna situacija ni všeč. V Maleziji in kasneje sem zelo trpel. Ko sem prišel v Valencio sem želel dobiti dirko, ker sem vedel, kaj se bo zgodilo, če je ne bom."

"Nisem neumen, vedel sem, da se lahko tako konča. Zato sem bil še bolj živčen pred tekmo, ker me je ta izid dirke vseskozi spremljal. Bil sem še bolj živčen kot leta 2013, ko sem se v Valencii boril za naslov prvaka z Lorenzom. Želel sem dobro dirkati, brez napak, še posebej pa sem si želel dirko dobiti. Vedel sem, da te priložnosti ne smem izpustiti iz rok. Imel sem čisto dirko, na koncu sem Lorenza tudi ujel, čeprav je v dirki odpeljal najhitrejši krog. Ko sem ga želel prehiteti, pa se je iz ozadja prikazal Pedrosa in me prehitel. Borila sva se, izgubil sem pol sekunde, kar se je videlo na televizijskih ekranih. Zato sem bil po koncu dirke in sezone bolj resen, ker sem vedel, kaj bo sledilo. Temu sem se želel izogniti z zmago."  

"Ve se, da je Rossi prvi as v tem prvenstvu. Je dirkač, ki ima največ osvojenih lovorik in največ zmag na dirkah. Je legendaren dirkač v tem prvenstvu. Ampak morate pogledati tudi nanj, vedno misliti na vse ostale in tudi nase. Kot razred motoGP smo imeli izjemno sezono. Nekateri so starejši, nekateri med nami mlajši, ampak vsi uživamo v dirkanju, zato še enkrat poudarjam, da moramo obrniti nov list v knjigi, čeprav tega ne bomo mogli kar tako pozabiti," je povedal Marquez in razkril marsikaj zanimivega iz svojega vidika.