Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
06.11.2015 15:36:56
Deli članek:

Skrivnost Vettlovega kazalca

Reuters

Ste se kdaj vprašali zakaj nemški voznik formule ena Sebastian Vettel, ki ždi v ferrarijevem sedežu, ob zmagoslavju kaže s kazalcem desne roke?

Poglejte fotografije po dirkah, ko je Vettel slavil. Vedno je v znak zmagoslavja pokala dvignjen kazalec desne roke. Zakaj? Ta gesta ima svoje ozadje.  
Boris Becker je dobre poteze in zmage na teniških dvobojih izražal s stisnjeno pestjo, Usain Bolt pokaže znamenito strelo, Sebastian pa iztegne kazalec.
Kdo je razkril skrivnost Vettlovega kazalca? Sam vodja moštva Ferrari Trevor Carlin. Povedal mu jo je Seb, Trevor pa je potrdil, da je zgodba resnična.

HUDA NESREČA
Zmagovalna gesta danes 28-letnega Vettla ga spominja na hudi nesrečo, ki se mu je pripetila pred dvetimi leti. Takrat je v nesreči Sebastinu utrgalo blazinico kazalca na desni roko. Tega kazalca, s katerim zdaj kaže svoje zmagoslavje. Vettel je leta 2006 dirkal v seriji Renault in nesreča se je zgodila v belgijskem Spa-Francorchampsu. Vettel je na mokri stezi na ovinku zletel s proge, izgubil nadzor nad vozilom in se z visoko hitrostjo zaletel v varnostno ograjo. Carlin je opisal nesrečo kot mu jo je opisal Seb: "Odtrgalo je sprednje kolo, ki je poletelo preko avtomobila in zadelo Sebastiana v roko ter mu odtrgalo vrhnji del prsta."
Že dan po nesreči je takrat 19-letni Vettel že dirkal. "Seb se še danes nasmeje ob omembi tega dogodka, čeprav takrat ni bilo prav veliko razlogov za smeh. Vrhnji del kazalca so mi morali prišiti nazaj," je še povedal Carlin.
Vettlova gesta s prstom zanj pomeni tudi to, da opozori, da se nesreča lahko zgodi, da pa ni vplivala na njegovo dirkanje v prihodnosti.

Reuters