Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.09.2015 09:52:24
Deli članek:

Ogier do tretjega zaporednega

Reuters

Četrti dirkač v zgodovini, ki je osvojil tri ali več naslovov svetovnega prvaka.

Sebastian Ogier je z zmagoslavjem na dirki po Avstraliji tretjič zapored osvojil naslov svetovnega prvaka v reliju. Drugo mesto je z zaostankom 12,3 sekunde zasedel Finec Jari-Matti Latvala (oba VW Polo), tretje pa Britanec Kris Meeke (Citroen DS3). Za Ogierjem je zaostal 32,6 sekunde.

Enaintridesetletni Ogier je v Avstraliji dosegel sedmo zmago v tej sezoni, skupno pa jubilejno trideseto. Pred zadnjimi tremi letošnjimi preizkušnjami v Franciji, Španiji in Veliki Britaniji si je izboril neulovljivo prednost v skupni razvrstitvi. Na desetih relijih v tej sezoni je zbral 235 točk, drugouvrščeni Latvala pa le 134.

"Za menoj je neverjetna sezona, najboljša odkar dirkam za svetovno prvenstvo. Vesel sem, da sem skupno zmago potrdil v Avstraliji, ki je po mojem mnenju najtežja dirka v koledarju svetovnega prvenstva," je po zmagi v deželi tam spodaj dejal Ogier in postal četrti dirkač v zgodovini, ki je osvojil tri ali več naslovov svetovnega prvaka. Pred Francozom je njegov legendarni rojak Sebastien Loeb z devetimi skupnimi zmagami, Finca Juha Kankkunen in Tommi Makinen pa jih imata po štiri.