Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
13.09.2015 08:47:49
Deli članek:

Po prvi zmagi dan D s Francozi

FIVB

Slovenska mladinska odbojkarska reprezentanca je po uvodnem porazu na svetovnem prvenstvu v mehiškem Mexicaliju proti Italiji z 1:3 premagala Japonsko s 3:1 (-17, 23, 21, 22).

Po slabem začetku, ko so Japonci držali vajeti igre v svojih rokah, so se varovanci Iztoka Kšele v nadaljevanju nekoliko sprostili, razigral pa se je tudi Tonček Štern, ki je bil s 26 točkami prepričljivo najučinkovitejši igralec na parketu, Matej Kök, ki je po slabšem začetku zamenjal Jureta Okrogliča, jih je prispeval 11.  Slovenski mladinci so se dolgo trudili, da bi zlomili trd japonski oreh, ki je v prvem krogu namučil tudi Francoze, zaostajali so tudi v drugem nizu, a v končnicah nizov so zmogli dovolj zbranosti in odločnosti za prvo zmago na svetovnem prvenstvu.

Danes bo za mladince v Mexicaliju dan D. Na zadnji tekmi skupinskega dela se bodo pomerili s Francijo, neposrednim tekmecem za drugo mesto, ki vodi v boje od 1. do 8. mesta, v nasprotnem primeru se bodo borili za mesta od 9 do 16. Ekipi sta se nazadnje srečali na evropskem prvenstvu na tekmi za 3. mesto, ko so bili boljši Francozi. Ti so po zmagi nad Japonsko v 2. krogu klonili pred Italijani, tako da sta Slovenija in Francija pred zadnjim dvobojem povsem izenačeni.