Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
05.03.2015 19:47:33
Deli članek:

Alonso: Želim si postati voznik formule ena

Reuters

Nesreča španskega dirkača na testiranjih v Barceloni še zmeraj ne da miru, tokrat so zanimivo podrobnost izbrskali angleški mediji.

Nekdanji svetovni prvak formule ena bo moral zaradi posledic nesreče izpustiti uvodni dirko nove sezone, ki se bo začela 15. marca z veliko nagrado Avstralije. Alonso se mora namreč močno izogibati tveganjem za nov pretres možganov. Zadnjega je doživel februarja, ko se je na testirajnih zaletel v betonsko ograjo. Trk je bil tako močan, da je bil Alonso nekaj minut nezavesten, zdaj pa so angleški mediji izbrskali, da je celo izgubil spomin.

Kot poročajo tamkajšnji časopisi, je 33-letni dirkač na vprašanje, kdo je in s čim se ukvarja, odgovoril: "Sem Fernando, vozim gokart in si želim postati voznik formule ena." Po odgovoru sodeč, je torej izgubil vsaj 18 let spomina, saj se je z gokarti nazadnje profesionalno ukvarjal leta 1997. Med drugim se ni spominjal svojega prvega nastopa v formuli ena z Minardijem (2001), niti prvega naslova z Renaultom (2005).

Na tovrstna namigovanja so se sicer odzvali tudi v njegovi ekipi McLaren in zapisali: "Dan po nesreči smo javnost obvestili o vseh podrobnostih nesreče, saj so se začele pojavljati različne neresnične govorice. Njegovega zdravniškega stanja ne bomo komentirali, važno je le, da je v dobrih rokah. Vemo, da javnost želi slišati, kaj se z Alonsom dogaja, toda to je zadeva zdravnikov in ne nas."