901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA/mu
STA/mu
0 23.10.2014 16:43:53

Schumacher rabi čas

Profimedia
Sedemkratni svetovni prvak v formuli ena Michael Schumacher počasi okreva po decembrski nesreči na smučišču v Meribelu.

Takrat je ob padcu utrpel hude poškodbe glave, zaradi katerih je bil tri mesece v umetni komi. Septembra je zapustil bolnišnico in se zdaj zdravi na svojem domu v Švici. Po mnenju enega od zdravnikov, ki sodelujejo pri njegovem zdravljenju, bo 45-letni Nemec potreboval več let, da si bo opomogel. Vseeno pa je Jean-Francois Payen pohvalil njegov napredek in zavzetost njegove družine.

"Življenje po poškodbi glave je razdeljeno na etape. Opazil sem napredek, a Michaelu moramo dati čas. Pri tem govorim o časovnem obdobju od enega do treh let," je dejal Payen, eden vodilnih v ekipi bolnišnice v Grenoblu, kjer je Schumacherju pomagal v začetnem delu okrevanja.



"Ima najboljše pogoje za okrevanje. Njegova žena mu stoji ob strani, kolikor je najbolj mogoče, ima pa tudi dostop do najboljših strokovnih nasvetov. Zaveda se, da bo šlo počasi in da ju čaka še dolga pot," je dejal in pojasnil, kakšna je njegova vloga pri Schumacherjevem zdravljenju: "Občasno ga imam možnost opazovati v bolnišnici v Lozani in na njegovem domu, nato pa njegovi družini povem, kakšen se mi zdi njegov napredek."

Po 9. septembru, ko so Michaela prepeljali v domačo oskrbo, ni bilo več nobenih uradnih novic o njegovem zdravstvenem stanju. Schumijeva menedžerka Sabine Kehm je takrat sporočila, da je pred njim še dolga pot in obenem zaprosila za potrpljenje javnosti ter za zagotavljanje čim višje stopnje zasebnosti.

Članki iz rubrike