Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
06.08.2014 10:43:53
Deli članek:

Marquez pripravljen za deseto v vrsti

Reuters

Po skoraj enomesečnem premoru se konec tedna na delo vračajo motociklisti v svetovnem prvenstvu razreda motoGP.

Uvodnih devet dirk je minilo v znamenju svetovnega prvaka Marca Marqueza, ki ima po polovici sezone s stoodstotnim izkupičkom v skupnem seštevku 77 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Danijem Pedroso. Tretji Valentino Rossi zaostaja še sedem točk več.

Deseto dirko v letu 2014 bo v nedeljo gostilo dirkališče v ameriškem Indianapolisu, kjer bo Marquez lovil deseto zaporedno zmago.

Zanimivo je, da 21-letni Španec v razredu motoGP sploh še ni izgubil na ameriških tleh. Lani je namreč v ZDA slavil tako v Austinu, kar je bila sploh njegova prva zmaga med elito, kot v Laguni Seci in Indianapolisu. Uspeh je letos že ponovil v Austinu (Lagune Sece ni v tekmovalnem koledarju), v nedeljo bomo izvedeli, ali mu bo to uspelo še v Indianapolisu.

"Za mano je zelo lep poletni dopust, v katerem sem napolnil baterije, poleg tega pa še treniral, da bi bil pripravljen za drugo polovico sezone. Lahko sem se v miru ozrl na izjemnih devet dirk, ki so za nami. Zdaj pa spet komaj čakam, da se v Indianapolisu povzpnem na motocikel," je povedal Marquez.

Omenimo lahko, da je dirkališče v Indianapolisu tokrat nekoliko spremenjeno. Tako je nekaj manjših sprememb doživelo pet zavojev, prav tako pa je bila obnovljena tudi sama steza. "Dirkališče v Indianapolisu mi je bilo vedno všeč, zato bo zanimivo videti, kakšne spremembe je doživelo. Na prvem prostem treningu bomo morali biti previdni, nato pa se čim prej vrniti v naš ustaljeni ritem."

Marquezov najhujši tekmec naj bi bil tudi tokrat njegov moštveni kolega pri Hondi Dani Pedrosa. "Sproščen sem in pripravljen na drugo polovico sezone. Prvi del se je zame končal izjemno, z dobro predstavo v Nemčiji in s podpisano novo pogodbo v žepu," je dejal Pedrosa, ki je sodelovanje s Hondo (podobno kot Marquez) podaljšal do leta 2016.

"V Indianapolisu sem v zadnjih letih dosegal dobre rezultate in tudi tokrat je moj cilj boj za zmago. Z ekipo bomo morali preučiti vse spremembe, ki so jih naredili na stezi, in se dobro pripraviti na dirko," je še povedal Španec.
Reuters