Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
29.07.2014 16:28:32
Deli članek:

Rosberg jezen na varnostni avto

Reuters

Vodilni dirkač v skupnem seštevku svetovnega pokala Nico Rosberg je bil zagotovo največji osmoljenec dirke za veliko nagrado Madžarske na Hungaroringu.

V uvodnih krogih si je Nico Rosberg, ki je štartal iz prvega štartnega položaja, privozil že skoraj deset sekund prednosti pred najbližjimi zasledovalci in vse je kazalo, da bo šlo za simultanko Nemca. Nato pa se je začelo. Najprej se je raztreščil Eriksson, potem pa že Grosjean, tako da je varnostni avto na stezi vztrajal kar nekaj časa. Da bi bilo vse skupaj za Nemca še huje, je na stezo zapeljal takrat, ko so vodilni štirje dirkači, Rosberg, Bottas, Vettel in Alonso že prešli vhod v bokse in so morali počakati na zamenjavo koles, medtem ko so ostali dirkači seveda ponujeno priložnost izkoristili in takoj zamenjali pnevmatike. 

"Za moje končno četrto mesto je kriv varnostni avto. Na stezo je prišel ob nepravem času. Obtičal sem za njim in vozil je tako počasi, da so me dirkači, ki so vmes že opravili postanek v boksih dohiteli, to pa se seveda ne bi smelo zgoditi," je povedal Rosberg, ki mu jo je zagodel tudi dirkaški kolega pri Mercedesu Lewis Hamilton, ki ga med dirko kljub navodilom iz garaže ni želel spustiti predse: "Lewis me ni spustil naprej, čeprav so mu to ukazali. To seveda ni dobro in to je nekaj, kar bomo morali razčistiti interno. Toda najbolj me jezi zadnji krog, imel sem priložnost, da prehitim Hamiltona, bil sem blizu, a mi ni uspelo."