stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 24.10.2023 20:35:28

Velenjčani po hudem boju izgubili na Švedskem

alesfevzer.com
Rokometaši velenjskega Gorenja so v drugem krogu skupinskega dela evropske lige na Švedskem izgubili proti Sävehofu s 34:36 (17:18). Velenjska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 14. novembra, ko se bo doma pomerila s špansko Cuenco.

Slovenski podprvaki so po uvodni in zanesljivi zmagi pred tednom dni v Velenju nad švicarskim Winterthurjem s 34:26 danes v predmestju Göteborga morali priznati premoč Sävehofu, ki je po dveh zmagah na prvem mestu v skupini C. Velenjska ekipa je na dveh tekmah zbrala dve točki, tekma med Winterthurjem in špansko Cuenco - obe zasedbi sta še brez točk - pa se bo pričela ob 20.45.

V prvi polovici je bila tekma povsem odprta. Večji del so bili v vodstvu domači rokometaši, pred odhodom na veliki odmor pa so v Partille Areni zagospodarili izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića ter si po golih Tilna Sokoliča in Eneja Slatineka Jovičiča v 26. minuti priigrali dva gola prednosti (15:13).

Velenjčani so prvi polčas zaključili z golom zaostanka (17:18), v začetku drugega pa po delnem izidu 3:0 v korist domačih rokometašev pa prvič na dvoboju za štiri gole (17:21).

V nadaljevanju so se pogumno spustili v lov za švedskimi podprvaki in jim v 54. minuti po golu Petra Šiška povsem zadihali za ovratnik (32:33), minuto kasneje pa so po zadetku Urbana Pippa znižali na 33:34.

Prelomni trenutki dvoboja so bili razburljivi, rokometaši iz Šaleške doline pa kljub enakovredni predstavi niso uprizorili preobrata. Gostitelji so jim po golu Gustafa Wedberga v 57. minuti znova ušli na dva gola (34:36), po obojestransko živčni predstavi - v zadnjih treh minutah se igralci Sävehofa in Gorenja sploh niso vpisali med strelce - pa sta točki ostali v Skandinaviji.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Šiško in Slatinek Jovičič. Prvi je dosegel osem, drugi pa sedem golov. Izkazala sta se tudi Pipp in Sokolič s po šestimi zadetki.

Članki iz rubrike