stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
0 24.08.2023 16:17:46

Krimovke v novo sezono z visokimi cilji, trener Adžić napovedal vrhunsko sezono

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja bodo prihodnje leto praznovale 40-obletnico delovanja kluba, v sezono 2023/24 pa vstopajo z visoko zastavljenimi cilji. "Nastop na zaključnem turnirju lige prvakinj je naš cilj v tej sezoni," je na današnji predstavitvi ekipe na Ljubljanskem gradu odločno dejal trener Dragan Adžić.

Krimovke bodo v tej sezoni že 29. nastopile v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini.

"To je enkratno in neponovljivo ne samo v slovenskem, temveč tudi v evropskem prostoru. Število nastopov v ligi prvakinj nas spodbuja in motivira ter vsem nam prinaša veselje. Prepričan sem, da bomo na tej poti vztrajali, najbolj bistveno pa je, da v našem klubu veliko pozornosti posvečamo tudi igralkam v mlajših kategorijah ter skrbimo za njihov športni in osebnostni razvoj," je na predstavitvi ekipe pred začetkom nove sezone dejal predsednik kluba Iztok Verdnik.

"Nastop na FF v začetku junija v Budimpešti je naš cilj," je navzoče v Hribarjevi dvorani uvodoma nagovoril Adžić in prejel močan aplavz. "Zavedam se moči naših tekmic, a verjamem v rokometno družino Krima in moje varovanke, ki sem jih selekcioniral pred začetkom sezone. Verjamem, da smo na pravi poti in da bo Krim spet na mestu, ki ga je nekoč že zasedal v teh 29 letih igranja v ligi prvakinj. Prepričan sem, da je pred nami vrhunska sezona," je dodal črnogorski strokovnjak na klopi ljubljanske ekipe.

Proračun kluba bo v novi sezoni znašal okoli 2,5 milijona evrov, kar je med najnižjimi med 16 izbranimi ekipami v ligi prvakinj, je dejala direktorica kluba Deja Ivanović. "V novi sezoni je pred nami veliko izzivov. V klubu se zavedamo, da bodo na tekmovalnem področju prišli tudi težki trenutki. Naša skupina je izjemno kakovostna, prav vse ekipe imajo najvišje ambicije in se želijo prebiti na zaključni turnir, a verjamem v naše igralke," je med drugim dejala Ivanović.

krim 2
alesfevzer.com


Dvakratne zmagovalke tega tekmovanja v letih 2001 in 2003 bodo mednarodno popotovanje pričele v poljskem Lubinu 9. septembra, prva domača tekma v Areni Stožice pa jih čaka 17. septembra, ko bodo gostile tekmice iz danskega Esbjerga. V skupini B jih v nadaljevanju čakajo sama imenitna rokometna imena, kot so dvakratne zaporedne zmagovalke lige prvakinj iz norveškega Kristiansanda, tu so še tekmice iz francoskega Metza, madžarskega Ferencvarosa, romunskega Rapida iz Bukarešte in danskega Ikasta.

V ljubljansko ekipo so se letos poleti vrnile slovenske reprezentantke Tamara Mavsar, Maja Vojnovič in Nina Zulić ter Črnogorka Tatjana Brnović, nov obraz pa je njena rojakinja Itana Grbić, ki je pred prihodom v Slovenijo igrala za nekatere imenitne ekipe, kot so Budućnost, Vardar Skopje iz Severne Makedonije, Bukarešta, Ferencvaros in francoski Brest.

"Vzdušje v ekipi je super. Novinke so prinesle novo energijo in vse skupaj komaj čakamo, da se začne zares. V pripravljalnem obdobju, ki je vedno najtežji del sezone, smo trdo delale in verjamem, da se bo to obrestovalo," je na predstavitvi ekipe dejala kapetanka Barbara Lazović.

Za Krim Mercator bodo v tej sezoni nastopale:
- vratarke: Barbara Arenhart, Maja Vojnovič in Dijana Đajić;
- krilne igralke: Jovanka Radičević, Tamara Mavsar, Elena Erceg in Ema Abina;
- zunanje igralke: Tjaša Stanko, Allison Pineau, Nina Spreitzer, Darja Dimitrijeva, Nina Zulić, Alja Varagić, Ngombele Betchaidelle, Barbara Lazović, Aleksandra Rosiak in Itana Grbić;
- krožne napadalke: Manca Jurič, Valentina Klemenčič in Tatjana Brnović.

Značke: rokomet, ženske, krim

Članki iz rubrike