stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ru
ru
0 30.08.2023 10:38:39

Veliko ogorčenje zaradi golote pri rokometnem klubu Krim, iz ljubljanskega velikana sporočajo, da ... (foto)

alesfevzer.com
Ženski rokometni klub Krim se je odzval z izjavo za javnost.

Pred dnevi je najuspešnejši ženski rokometni kolektiv predstavil ekipo in cilje pred novo sezono. Na dogodku so nov dres predstavili tudi poslikavo telesa, kar je naletelo na veliko ogorčenja. Med prvimi, ki se je oglasil na Facebooku, je nekdanji sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Aljuš Pertinač, ki je na twitterju zapisal: "Ko že ravno toliko govorimo o objektivizaciji ženskega telesa, … RK Krim je prejšnji teden predstavil dres za novo sezono. Tako, da so ga narisali na golo telo (gole prsi, če hočete) modela. Inovativno? Provokativno? Bi morali uporabiti katero od igralk? Zakaj je šlo kar mimo?"

Zelo ostro so se odzvali tudi na portalu Spol.si: "Ko se svet ženskega športa sooča z uporom proti seksizmom, bi res radi razumeli, kdo v RK Krim je dobil idejo, da bi nov ekipni dres tekmovalk predstavil s poslikavo golega torza in dojk, na pogled dekliškega modela? Zakaj? Ker so rokometašice najprej telesa, šele nato športnice?"

krim 2
alesfevzer.com

Z izjavo za javnost so kritikom odgovorili tudi pri Krimu: "Namen dogodka je bila predstavitev ekipe, ki bo v novi sezoni zastopala klubske barve, in izpostavitev ciljev, ki jih bomo skupaj skušali doseči. Predstavitev dresa je bila le del pestrega programa, bodypainting pa še manjši del le-tega. Presenečeni smo, da je ta del zmotil nekatere in iskreno se opravičujemo, če smo z njim koga ne namenoma prizadeli. Smo klub, ki na prvo mesto vedno postavi šport, ekipo ter trdo deli vseh okoli nje. Za našo gledanost in promocijo bomo naredili vse na tekmovalnem parketu. Tako kot to počnemo od ustanovitve kluba in že 29 let zapored na najvišji evropski ravni – EHF Ligi prvakinj."

Značke: krim-mercator, golota

Članki iz rubrike