stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 15.02.2023 19:48:25

Krimovke v boju za četrtfinale proti Rapidu iz Bukarešte

Veselje po zadnji zmagi nad Banik Mostom
RK Krim Mercator
Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v boju za četrtfinale lige prvakinj merile z igralkami Rapida iz Bukarešte. Prva tekma bo 19. marca ob 14. uri v dvorani Stožice v Ljubljani, povratna pa 26. marca ob 16. uri v Bukarešti.

Krimovke so si izločilne boje v ligi prvakinj priigrale drugo sezono zapovrstjo. Odločilni korak k temu pa so naredile prav na zadnji tekmi skupinskega dela, ko so v skupini A pred domačimi navijači premagale drugo ekipo iz Bukarešte, CSM, z 28:26. Zdaj pa jih čaka Rapid, ki je v skupini B zasedel četrto mesto z 20 točkami. Krim je predtekmovanje končal z 12 točkami na petem mestu skupine A.

"Gre za vrhunsko ekipo, ki je bila iz tekme v tekmo kakovostnejša in prepričan sem, da bo v osmini finala še močnejša. A ničesar me ni strah, če bomo le odigrali tako kot nazadnje proti Bukarešti. Verjamem, da se lahko kosamo tudi z drugo ekipo iz romunske prestolnice," je za klub povedal trener Dragan Adžić.


Ta bo imel tri tedne časa, da pripravi svoje igralke na naslednja evropska dvoboja. "Dolgo obdobje do prihodnje evropske tekme bomo kar najbolje izkoristili. Tekoči teden je posvečen dvema zaostalima tekmama državnega prvenstva proti Mlinotestu Ajdovščini in Litiji, v naslednjem se bomo osredotočili na telesno pripravo ekipe, nato pa sledi teden Evropske rokometne zveze," je pojasnil Adžić.

"To za nas pomeni, da bo večina igralk aktivnih v svojih reprezentancah, s katerimi bodo odigrale nekaj prijateljskih tekem, kar bo zagotovo koristilo tudi klubu. Med 8. in 10. marcem nas čaka gostovanje v Bukarešti, kjer bomo trenirali skupaj z ekipo CSM Bukarešte. Pripravljalna dvoboja nas bosta vrnila v tekmovalni ritem, ostalo pa nam bo še dovolj časa, da prvo srečanje play-offa pričakamo sveži in dobro pripravljeni," je še dodal.

Preostali pari tako imenovanega play-offa za četrtfinale oziroma osmine finala so Brest - Esbjerg, Storhamar - Odense in Budućnost - Ferencvaros. V četrtfinalu so že Kristiansand, Metz, Bukarešta z Elizabeth Omoregie in Györ z Ano Gros.

Članki iz rubrike