stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 19.03.2024 21:15:28

Zorman: Sodimo med svetovno elito

Profimedia
Rokometna zveza Slovenije (RZS) je v Ljubljani izvedla prvi "odprti dan" zveze, ki ga je obeležila z nekaj dogodki, med katerimi je svoje videnje po uvrstitvi na olimpijske igre predstavil selektor moške reprezentance Uroš Zorman. Ta je poudaril, da slovenska vrsta sodi med svetovno elito.

Zorman se je sprva odzval na preboj reprezentance na OI v Parizu v družbi Španije, Brazilije in Bahrajna na turnirju v Granollersu. Razkril je, da pritiska s strani zveze glede uvrstitve na olimpijski turnir ni bilo.

"Pritisk smo si sami naložili. Vsi tisti, ki me poznate, veste, da hočem biti v vsem najboljši. Ni bilo enostavno. Če pustimo Španijo, ki je bila domačin in poznamo njeno kakovost, sta bila tu še Brazilija in Bahrajn, ki sta tudi udeleženca velikih tekmovanj. Zaradi tega lastnega pritiska nismo bili čisto pravi, nabiralo se je, na tekmi s Španijo se je malce sesulo. Ampak fantje so pokazali, da smo karakterna ekipa in nam je tudi na rutino uspelo. Gremo naprej," je dejal Zorman.

Ta je selektor dobri dve leti, reprezentanco je prevzel v slabšem obdobju in jo dvignil. Med drugim je bila izbrana vrsta deseta na svetovnem prvenstvu, šesta na evropskem, zdaj pa se je uvrstila na OI.


"Zdaj smo lahko pametni, da smo si to začrtali, uresničili ... Ponosen sem, da imam takšne sodelavce, brez njih bi bilo moje delo nično. Najpomembnejši pa so igralci. Vedeli smo, da niso čez noč niso pozabili igrati rokometa in to tudi dokazujejo," je poudaril Zorman.

"Pot ni bila lahka, prej nasprotno. Vse reprezentance na velikih tekmovanjih igrajo dober rokomet, sodimo med pet in deset na svetu, če imamo dober dan, se lahko borimo za odličja. Dokazali smo, da spadamo med svetovno elito," je zaključil.

Na RZS so podpisali tudi novo sponzorsko sodelovanje z mednarodno naftno-plinsko družbo Mol ter izvedli okroglo mizo o priložnostih za marketinško-medijski razvoj slovenskega rokometa.

Ob tem so na nekakšnem odprtem dnevu RZS na čelu z generalnim sekretarjem Juretom Natkom, ta funkcijo zaseda od oktobra, pojasnili tudi samo delovanje zveze, na kateri dela 12 ljudi, od tega je deset zaposlenih, ima pa še dodatne zunanje sodelavce.

Značke: rokomet, slovenija

Članki iz rubrike