stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 17.03.2024 17:29:17

Slovenski rokometaši opravili svoj del, sledi čakanje na Španijo

Profimedia
Slovenska moška rokometna reprezentanca je zadnji dan olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Granollersu premagala Bahrajn. Za pot v Pariz zdaj potrebuje še zmago Španije proti Braziliji na drugi današnji tekmi.

Slovenija - Bahrajn 32:26 (17:12)

Granollers - Palau d'Esports Granollers, gledalcev: 750, sodnika: Biro, Kiss (oba Mad).

Slovenija: Blagotinšek, B. Janc 5, M. Janc, Dolenec, Cehte 4, Slatinek Jovičić 3, Kodrin 2, Gaber 1, Zarabec, Ferlin, Horžen 3, Bombač 1, Mačkovšek 5, Novak, Vlah 8 (3), Kastelic.
Bahrajn: Eid 5 (5), Alfardan 1, Alsamahidži 2, Isa, Kambar, Redha 2, Fadhul 3, Ali 2, Husejn Abdulah 1, M. Alzajmur 2, A. Alzajmur, Ali 1, Ahmed, Mohamed 4, Kamis 1, Alsajad 2.
Sedemmetrovke: Slovenija 4 (3), Bahrajn 7 (5) .
Izključitve: Slovenija 10, Bahrajn 6 minut.
Rdeči karton: Mačkovšek (57.).

Izbranci Uroša Zormana so na tretji kvalifikacijski tekmi popravili vtis po visokem porazu proti Španiji v petek in zabeležili drugo zmago. Po hladnem začetku tekme so prišli v vodstvo po šestih minutah in ga zatem več niso izpustili iz rok.

Razlika ob polčasu je bila pet golov. V drugem polčasu so po počasnem startu sicer tekmecem dovolili, da so zaostanek zmanjšali na tri, a nato v zadnjih 15 minutah znova prevzeli pobudo. Prvi strelec Slovenije je bil Aleks Vlah z osmimi zadetki, Klemen Ferlin je v vratih zaustavil 12 strelov.

Zaradi visokega poraza proti Španiji pa za pot v Pariz niso odvisni zgolj od svoje zmage. Zdaj potrebujejo še zmago ali remi Španije, ki se meri z Brazilijo.

Če bi Brazilci presenetili Špance, bodo oboji bržkone zaradi razlike v zadetkih pred Slovenijo. Zgolj zmaga Brazilije z več kot 19 goli razlike bi v tem primeru znova prevesila razmerje v prid Slovenije, pri čemer pa bi izpadli Španci.

Slovenski rokometaši so se pred tekmo dobro zavedali, da so kakovostnejša reprezentanca in da, če bodo imeli pravi pristop ter pokazali igro, ki jo znajo, z Bahrajnom ne bi smeli imeti težav. A sam začetek ni kazal na to. Vratar Ferlin je sicer z obrambo v uvodnem napadu tekmecev napovedal svoj dober dan, a v napadu slovenska igra ni bila dobra. Slabi streli in napake so Bahrajncem omogočile protinapade, po katerih so hitro povedli s 3:0.

Toda varovanci Uroš Zormana so se še pravočasno zbrali in počasi začeli postavljati stvari na svoje mesto. Blaž Janc je v peti minuti dosegel prvi slovenski gol, potem ko je Ferlin ubranil sedemmetrovko, pa je Nejc Cehte izenačil na 3:3. Ko je Kristjan Horžen v 11. minuti svojo ekipo prvič povedel v vodstvo (5:4), je favoritom steklo. Razigral se je Vlah, Ferlin je še naprej branil odlično, razlika je rasla, po golu Deana Bombača je na semaforju kazalo 12:7, v zadnjo minuto prvega polčasa pa so Slovenci vstopili s prednostjo 17:11. Štiri sekunde pred koncem so Bahrajnci znižali, a razlika pet golov je vseeno omogočala mirno nadaljevanje.

Začetek drugega dela spet ni bil najboljši za slovensko vrsto. Tekmecu so dovolili, da se približa na 15:18, toda občutek je bil, da je le vprašanje časa, kdaj bodo spet ušli na varno razliko, da tekmeci ne morejo ogroziti njihove zmage. Kljub temu, da niso blesteli, so na polovici drugega dela izkoristili igralca več, z golom Blaža Janca povedli s 25:19.

Vlah bi lahko prednost povišal na sedem golov, toda zgrešil je sedemmetrovko, zato pa je to uspelo Stašu Jovičiću Slatinku, ki je uspešno zaključil protinapad. Sedem golov prednosti je v desetih minutah težko zapraviti oziroma tekmecem zaostanek nadoknaditi. Tega so se zavedali Bahrajnci, ki niso več kazali take vneme kot na začetku. Tako je bilo le vprašanje, s kakšno razliko se bo tekma končala, na koncu je ob ne posebej prepričljivi igri Slovencev znašala šest golov. Zadnji kanček upanja je Arabcem pri izidu 30:25 štiri minute pred koncem z ubranjeno sedemmetrovko razblinil Urh Kastelic.

Članki iz rubrike