stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 30.11.2023 20:06:33

Slovenke na uvodu svetovnega prvenstva zmagale, a z igro niso navdušile

Profimedia
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v 1. krogu svetovnega prvenstva na Danskem, Norveškem in Švedskem v Stavangerju premagala Islandijo s 30:24 (16:13).

* DNB Arena, gledalcev 750, sodnika: Lemes in Sosa (oba Urugvaj).
* Slovenija: Vojnovič, Pandžić, Klemenčič 1, Jurič, Novak, Markovič, Spreitzer, Stanko 6 (2), A. Abina 3, Mavsar 5 (1), Ljepoja 8, Varagić 4 (1), Lazović 3, Svetik, Hrvatin, E. Abina.
* Islandija: E. Thorsteinsdottir, Renotudottir, B. Thorsteinsdottir, Jacobsen, Stefansdottir 2, Aseirsdottir, Albertsdottir 5, Agustsdottir, Sigurdardottir, Einarsdottir 1, Erlingsdottir 5 (3), E. Magnusdottir 4, Sturludottir 5, Jonsdottir, D. Magnusdottir 2, Jensdottir.
* Sedemmetrovke: Slovenija 6 (4), Islandija 3 (3).
* Izključitve: Slovenija 8, Islandija 8 minut.
* Rdeči karton: Jensdottir (50.).

Slovenske rokometašice so v norveškem Stavangerju osvojile prvi par točk, z igro pa niso navdušile. Po udarnem uvodu in vodstvu s sedmimi goli so v nadaljevanju prikazale dokaj medlo igro, Islandke so se jim sredi drugega polčasa povsem približale, a njihove zmage niso ogrozile.

Slovenke so na Norveško pripotovale oslabljene, manjkata prvokategornici Elizabeth Omoregie in Nina Zulić, pod velikim vprašajem pa je tudi nastop poškodovane prve zvezdnice Ane Gros. Po dnevu premora jih v soboto najprej čakajo afriške prvakinje iz Angole, v ponedeljek pa še zadnje olimpijske prvakinje iz Francije.


Slovenske rokometašice so najlepši obraz prikazale v uvodu tekme. Kljub nekaterim osnovnošolskim napakam je bila njihova obramba na zadovoljivo visoki ravni, po zaslugi agresivne igre so že v sedmi minuti povedle za štiri gole (5:1).

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića so po lepi uvodni prednosti zaigrale nekoliko ležerno, kar so njihove tekmice iz dežele gejzirjev nemudoma izkoristile in dve minuti kasneje prepolovile zaostanek (5:3). Slovenke so takoj uredile svoje vrste ter po delnem izidu 3:0 in vodstvu z 8:3 strokovno klop tekmic v 10. minuti prisilile v prvo minuto odmora.

Po vodstvu z 11:4 jim je povsem padla zbranost, njihov desetminutni strelski post med 13. in 23. minuto ter delni izid 0:3 pa ni imel "resnih posledic", Islandke so se jim približale na štiri gole (11:7). Slovenske rokometašice tudi po Adžićevi minuti odmora niso našle rdeče niti v svoji igri, njihovo bledo predstavo pa so Islandke izkoristile in se jim v 27. minuti približale na tri gole (14:11).

V drugi polovici tekme se je nadaljevala slaba predstava Slovenk, v njihovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani. V 40. minuti so se jim Islandke približale na dva gola (20:18), štiri minute kasneje - po izključitvi Valentine Klemenčič - pa so jim povsem zadihale za ovratnik (20:19).

Adžićeve varovanke v prelomnih trenutkih dvoboja niso blestele, a so le osvojile načrtovani točki. Odločili so občasni "prebliski" slovenskih rokometašic, predvsem vratarke Maje Vojnovič in krožne napadalke Nataše Ljepoje, po njihovem vodstvu s 27:22 v 56. minuti je bilo jasno, da bodo zmagale.

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Ljepoja z osmimi goli. Tjaša Stanko je dosegla šest, Tamara Mavsar pa pet zadetkov.

Članki iz rubrike