stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 05.11.2023 16:46:52

Slovenski rokometaši v Kočevju remizirali s Srbi

alesfevzer.com
Slovenska moška rokometna reprezentanca se je na današnji pripravljalni tekmi v Kočevju s Srbijo razšla z neodločenim izidom 28:28 (10:12).

Slovenija - Srbija 28:28 (10:12)
* Športna dvorana, gledalcev 700, sodnika: Palacković in Backović (oba Slovenija).
* Slovenija: Vujović, Ferlin, Lesjak, Blagotinšek 1, Henigman 3, Marguč 4, Cehte 4, Kljun 3, Slatinek Jovičič 2, Kodrin, Horžen, Mazej 2, Ovniček 3, Bombač 1, Kavčič 1, Šiško 2, Novak 2, Suholežnik.
* Srbija: Bomastar, Čupara, Vorkapić 1, Borzaš 3, Kojadinović 1, Kos, Radivojević 6, Pusica, N. Ilić 6, Pechmalbec 1, V. Ilić, Vejin 2, Kukić 2, Dekić 2, Jevtić, Marsenić 1, Orbović, Milosavljević 3.
* Sedemmetrovke: Slovenija 2 (2), Srbija 1 (0).
* Izključitve: Slovenija 10, Srbija 6 minut.
* Rdeči karton: Mazej (48.).

Izbranci slovenskega selektorja Uroša Zormana so se po sobotni zmagi v Črnomlju s 30:26 danes v Kočevju s Srbi razšli z nedoločenim izidom 28:28. Po današnji tekmi se je končal tudi prvi sklop priprav za nastop na evropskem prvenstvu med 10. in 28. januarjem 2024 v Nemčiji.


Slovenska izbrana vrsta se bo znova zbrala po božiču. Pred odhodom v Berlin, kjer jo v skupinskem delu čakajo tekme s Ferskimi otoki, Poljsko in Norveško, se bo konec decembra v Slovenj Gradcu pomerila z Avstrijo, tik pred odhodom v Nemčijo pa jo v Poreču čakata še pripravljalni tekmi s Črno goro in Hrvaško.

Slovenski selektor Uroš Zorman je v primerjavi s sobotno tekmo v Beli krajini danes malce premešal igralski kader, tako da so na tribuni ostali Borut Mačkovšek, Jure Dolenec in Miha Zarabec, priložnost za dokazovanje pa so dobili Tadej Mazej, Peter Šiško in Miljan Vujović.

V Kočevju se je od prve do zadnje minute iskrilo na vse strani, v izenačeni predstavi pa se je tehtnica nagibala na eno in drugo stran. V prvi polovici tekme je bila rahla pobuda na strani Srbov, ki so se na veliki odmor odpravili z dvema goloma prednosti (12:10), a so Slovenci v začetku drugega polčasa primanjkljaj v zadetkih hitro nevtralizirali in povedli z 19:16.

V nadaljevanju se je odvijal ogorčen boj za vsako žogo, napeto je bilo do zadnjega zvoka sirene. V zadnji minuti se je zmaga najprej nasmihala Srbom, ki so po golu Bogdana Radivojevića povedli z 28:27, izenačujoči gol pa je deset sekund pred koncem po "cepelinu" Nejca Cehteta dosegel Nik Henigman.

"Moji varovanci so v prvem delu priprav za evropsko prvenstvo pokazali veliko željo po dokazovanju. V Črnomlju in Kočevju je bilo nekaj nihanj v naši igri, kar je povsem razumljivo, a najbolj pomembno je, da je na vsaki naši reprezentančni akciji viden napredek. Tudi v tem sklopu priprav smo naredili korak naprej," je po enotedenski akciji dejal slovenski selektor Zorman.

V slovenski reprezentanci sta bila na današnji tekmi v Kočevju najbolj učinkovita Gašper Marguč in Nejc Cehte, oba sta dosegla po štiri gole.

Članki iz rubrike