stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 04.11.2023 11:29:54

Slovenski rokometaši konec tedna dvakrat s Srbi

Profimedia
Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo konec tedna na pripravljalnih tekmah pred januarskim nastopom na evropskem prvenstvu pomerila s Srbijo. Prvi obračun bo danes ob 18. uri v Črnomlju, drugi pa v nedeljo ob 14.00 v Kočevju.

Slovenski rokometaši so v začetku tedna začeli prvi cikel priprav pred 14. nastopom na prvenstvu stare celine v Nemčiji. To bo potekalo med 10. in 28. januarjem, Slovenija se bo v skupinskem delu v Berlinu pomerila s Ferskimi otoki, Poljsko in Norveško.

Tokratna reprezentančna akcija je prva po skoraj polletnem premoru in uspešnih kvalifikacijskih nastopih za EP. Reprezentanti so se ves čas pripravljali v Ljubljani, tokratni zbor pa bodo končali z dvema preizkusoma proti Srbom v Črnomlju ter Kočevju.



Selektor slovenske izbrane vrste Uroš Zorman je moral zaradi poškodb dvakrat poseči v kader. Blaž Janc in Aleks Vlah sta odpadla po objavi prvotnega seznama 21 rokometašev, namesto njiju sta naknadno na seznamu pristala Peter Šiško in Aleks Kavčič. Namesto Stefana Žabića je Zorman kasneje vpoklical še Matica Suholežnika.

Po koncu tega pripravljalnega tedna se bo reprezentanca pod vodstvom selektorja Zormana znova zbrala po božiču. Pred odhodom v Berlin, kjer bo 11. januarja začela nastope na EP, se bo konec decembra v Slovenj Gradcu pomerila z Avstrijo, v začetku novega leta pa jo v Poreču čakata še dvoboja s Črno goro in Hrvaško.

Članki iz rubrike