stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 30.10.2023 19:44:07

Za rokometaše jesenski zbor dobrodošla stopnica v pripravah za Nemčijo

RZS
Slovenski rokometaši so se v nedeljo zbrali na prvem delu priprav za nastop na evropskem prvenstvu v začetku prihodnjega leta v Nemčiji. Selektor Uroš Zorman in povabljeni igralci bodo do 5. novembra v okviru priprav odigrali tudi dve testni preizkušnji, konec tedna jih čakata prijateljski tekmi s Srbijo v Črnomlju in Kočevju.

Zorman je danes na druženju z mediji v dvorani Stožice izpostavil cilje prvega dela priprav za nastop na zaključnem turnirju stare celine. To bo potekalo med 10. in 28. januarjem, Slovenija se bo v skupinskem delu v Berlinu pomerila s Ferskimi otoki, Poljsko in Norveško.

"V bistvu sem vesel, da tokrat ni tekmovalnega pritiska. Lahko v miru naredimo stvari, ki so sicer otežene, pa kakšne obveznosti do pokroviteljev in tudi 'team building'. Konec tedna imamo še dve tekmi, tudi tu ni imperativa rezultata. Tisto, kar smo trenirali, bomo lahko pokazali na tekmi," je dejal Zorman.

"S selektorjem Srbije se o tekmi še nisva pogovarjala. Rad bi se dogovoril predvsem o številu 'time outov' in številu igralcev v zapisniku. Vem, da vsi ne bodo mogli igrati, a ne bi bil rad omejen na število 16. Na vsaki tekmi bomo šli na zmago, bomo pa vseeno poskušali preizkusiti obrambo 5-1 in vztrajati pri njej recimo en polčas, tudi če ne bo šlo vse po načrtih. To bo velika pozitivna stvar tega tedna," je o pomenu bližnjih tekem dejal Zorman.

Tokratna reprezentančna akcija je prva po skoraj polletnem premoru in uspešnih kvalifikacijskih nastopih za EP v Nemčiji. Slovenija si je s petimi zmagami in enim porazom zagotovila prvo mesto v svoji skupini pred BiH, Črno goro in Kosovom.

Zorman je na oktobrsko-novembrsko akcijo sprva povabil 21 igralcev, tudi jedro ekipe za januarsko evropsko prvenstvo v Nemčiji in kvalifikacije za SP 2025. A je seznam moral pozneje nekoliko spremeniti, saj sta Blaž Janc in Aleks Vlah poškodovana. Namesto njiju je naknadno na seznam uvrstil še zunanja igralca Gorenja Petra Šiška in Zagreba Aleksa Kavčiča.



"Po dolgem času smo se spet zbrali, lepo se je vrniti v Slovenijo in videti fante. Ponovno se bomo malenkost uigrali in osvežili našo taktiko. Osebno ne pričakujem nič novega, a ima selektor vedno kaj pripravljenega. Časa imamo dovolj in prepričan sem, da ga bomo dobro izkoristili. Srbija je močna reprezentanca, tako fizično kot poimensko. To bo dober izziv in dober pokazatelj, kje smo trenutno," je pred tem sklopom priprav razmišljal Tilen Kodrin.

Po koncu jesenskih priprav se bo slovenska izbrana vrsta znova zbrala konec decembra. Tedaj se bo v Slovenj Gradcu pomerila z Avstrijo, tik pred odhodom na januarski zaključni turnir v Nemčiji pa v RZS načrtujejo tudi dve tekmi s Hrvaško in Črno goro.

* Seznam slovenskih reprezentantov:
- vratarji: Klemen Ferlin (Erlangen), Urban Lesjak (Eurofarm Pelister) in Miljan Vujović (Stuttgart);
- krilni igralci: Tilen Kodrin (Gummersbach), Staš Jovičić Slatinek (Trimo Trebnje), Tadej Mazej (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem) in Domen Novak (Wrtzlar);
- zunanji igralci: Nik Henigman (Saint Raphael), Dean Bombač, Borut Mačkovšek (oba Pick Szeged), Rok Ovniček (Nantes), Miha Zarabec (Wisla Plock), Nejc Cehte (Eurofarm Pelister), Jure Dolenec (Limoges), Tadej Kljun (Balatonfüred), Aleks Kavčič (Zagreb) in Peter Šiško (Gorenje Velenje);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Flensburg-Handewitt), Kristjan Horžen (Gummersbach) in Stefan Žabić (Celje Pivovarna Laško).

Značke: rokomet, slovenija

Članki iz rubrike