stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 15.10.2023 20:16:00

Slovenske rokometašice v Chietiju do druge zmage v kvalifikacijah za EP 2024

alesfevzer.com
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na drugi kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto v Avstriji in Švici ter na Madžarskem danes v Chietiju premagala Italijo z 31:18 (13:8).

Chieti - Dvorana Santa Filomena, gledalcev 500, sodnika: Pagh in Pontoppidan (oba Danska).
Italija: Luchin, Cabrini, Rossignoli, Dalla Costa 1, Rossomando 1, Squizziato 2, Mangone 1, B. Eghianruwa 3, Ghilardi 4 (1), Lauretti Matos 3, Manojlović 2, S. Eghianruwa, Gislimberti 1, Babbo, Djiogap Tenguim, Barbosu.
Slovenija: Vojnović, Đajić, Pandžić, Klemenčič 2, Jurič 3, Novak 1, Erceg 3, Markovič 2, Spreitzer 2, Stanko 5 (1), A. Abina 1, Ljepoja 1, Zulić 3, Svetik 3, Hrvatin 3 (2), E. Abina 2.
Sedemmetrovke: Italija 2 (1), Slovenija 4 (3).
Izključitve: Italija 4, Slovenija 6 minut.
Rdeči karton: /.

Slovenske rokometašice so pričakovano opravile uvodno kvalifikacijsko nalogo na poti do zaključnega turnirja stare celine, ki bo med 28. novembrom in 15. decembrom prihodnje leto v Baslu, Debrecenu in Innsbrucku ter na Dunaju. Na sredini tekmi v Celju so bile od Latvijk boljše za 38 golov, na današnjem dvoboju v mestecu pri Pescari pa so Italijanke premagale za 13 zadetkov.

Po dveh tekmah so v skupini 4 v vodstvu Francozinje in Slovenke s po štirimi točkami, Italijanke in Latvijke pa so brez njih.



Slovenija bo naslednjo kvalifikacijsko tekmo igrala 28. februarja prihodnje leto, ko bo gostila Francijo, druga medsebojna tekma pa bo 2. marca v Franciji. Tretji kvalifikacijski cikel bo med 3. in 7. aprilom, tedaj se bo Slovenija najprej v gosteh pomerila z Latvijo, nato pa doma še z Italijo.

Izbranke slovenskega selektorja Dragana Adžića so takoj zagospodarile v Chietiju. Tekmo so odprle z vodstvom 5:0, v uvodnih minutah pa je blestela vratarka Amra Pandžić, ki je po seriji uspešnih posredovanj prvi gol prejela šele v deveti minuti.

Slovenke, ki na današnji tekmi niso mogle računati na Ano Gros, Elizabeth Omoregie, Tamaro Mavsar, Barbaro Lazović in Aljo Varagić, je visoka prednost nekoliko uspavala, kar so gostiteljice izkoristile in v 20. minuti znižale na 5:8. Do konca prve polovice tekme so naredile kakšno tehnično napako preveč, kljub temu pa so imele absolutni nadzor nad zahodnimi sosedami, na veliki odmor so se odpravile s prednostjo petih golov (13:8).

Slovenske rokometašice so v uvodnih osmih minutah drugega polčasa podvojile prednost (19:9). V nadaljevanju je bilo v njihovi igri veliko padcev in vzponov, kljub temu pa so brez težav osvojile načrtovani točki na Apeninskem polotoku. Najvišjo prednost so si priigrale na koncu tekme (31:18).

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Tjaša Stanko s petimi goli, vratarka Amra Pandžić pa je zbrala 17 obramb.

Članki iz rubrike