franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 15.01.2023 22:34:13

Brez presenečenj na rokometnem SP

V skupinah od E do H na rokometnem svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem so druge zmage dosegle Nemčija, Norveška, Nizozemska, Egipt in Danska.

V skupini E v Katovicah je obračun v prvem krogu zmagovitih ekip Nemčije in Srbije dobila prva s 34:33. V kar izenačenem obračunu, v katerem pa so bili Nemci ves čas v prednosti, največ za pet zadetkov, je Lukas Mertnes pri zmagovalcih zadel vseh sedem strelov, pri Srbiji pa je sedem golov dosegel Lazar Kukić. Katar je v večerni tekmi premagal Alžirijo z 29:24, po sedemkrat sta za zmagovalce zadela Jovan Gačević in Ahmad Madadi.

V skupini F v Krakovu je Nizozemska vpisala še drugo zmago, tokrat je s 34:24 odpravila Severno Makedonijo, ki je še brez točk. Nizozemci so spet leteli na krilih Kaya Smitsa, ki je prispeval 10 golov. Norveška je v večerni tekmi Argentino premagala z 32:21, po petkrat so zadeli Sander Sagosen, Sebastian Barthold in Magnus Abelvik Rod.


Egipt je v skupini G v Jönköpingu potrdil zmago iz prvega kroga proti Hrvaški, tokrat je zanesljivo premagal še Maroko s 30:19. Hasan Kadah je bil s sedmimi goli najboljši strelec tekme. Hrvati pa so na drugi tekmi želeli popraviti bled vtis s prve. Američane, ki so zmagali v prvem krogu, so ugnali kar s 40:22, največji delež je z osmimi goli prispeval Igor Karačić.

V Malmöju, kjer igra skupina H, je branilka naslova Danska odpravila še Bahrajn s 36:21 in ima dve zmagi. Mathias Gidsel je za zmagovalce dosegel devet zadetkov. Pred tem je Belgija tudi po zaslugi šestih golov Arberja Qerimija porazila Tunizijo z 31:29.

V ponedeljek bodo spet na delu reprezentance v skupinah od A do D. V A bosta tekmi Črna gora - Čile in Iran - Španija, v B Slovenija - Francija in Poljska - Savdska Arabija, v C Brazilija - Zelenortski otoki in Urugvaj- Švedska, v D pa Južna Koreja - Islandija in Portugalska - Madžarska.

Značke: rokomet, sp

Članki iz rubrike