franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ru
ru
0 14.01.2023 22:06:02

Slovenijaaaaa! Noro, na kakšen način so rokometaši utišali 11 tisoč Poljakov!

Profimedia
Slovenski rokometaši so po Savdski Arabiji premagali še Poljsko.

Slovenski rokometaši so po zmagi nad Savdsko Arabijo in pred tekmo s Poljaki še kako vedeli, kaj je v igri proti gostiteljem prvenstva. V primeru zmage nad gostitelji bi zadržali možnosti za preboj v četrtfinale, na katerega poleg Slovencev ciljajo tudi Francozi, Španci, Poljaki in Črnogorci, ki se bodo v glavnem delu tekmovanja med 18. in 22. januarjem združili v Krakovu. Mnogi dvomljivci so napovedali mučenje Slovenije s Poljsko oziroma še slabši scenarij. A varovanci Uroša Zormana so utišali nabito polno dvorano Spodek, ki sprejme kakšnih 11 tisoč navijačev.

In to v kakšnem slogu! Na koncu so Slovenci slavili z 32:23 in prikazali eno od najboljših iger v zadnjem obdobju. Po drugi zmagi niso le potrdili svojega nastopa v glavnem delu tekmovanja v Krakovu, temveč so se pripeljali v položaj za uvrstitev v četrtfinale.

V slovenski reprezentanci je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Jure Dolenec s sedmimi goli. Aleks Vlah je dosegel šest, Blaž Janc pa pet zadetkov.

Izbrance slovenskega selektorja Uroša Zormana po dnevu premora v ponedeljek, 16. januarja, ob 18. uri čaka obračun proti šestkratnim svetovnim prvakom iz Francije, ki so tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu med glavnimi kandidati za zlato odličje.

Po dveh tekmah v skupini B sta v vodstvu Slovenija in Francija s po štirimi točkami, Poljska in Savdska Arabija pa sta brez njih. Slovenija in Francija sta si že izborili nastop v glavnem delu tekmovanja, tretji udeleženec pa bo zna po obračunu med Poljsko in Savdsko Arabijo.

Najboljše tri izbrane vrste se bodo med 18. in 22. januarjem v Krakovu pomerile z najboljšimi tremi iz skupine A. Po dveh tekmah najbolje kaže Španiji, ki je zbrala štiri točke, Črna gora in Iran jih imata po dve, Čile pa je brez točk.

Značke: slovenija, poljska

Članki iz rubrike