franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
1 15.01.2023 21:00:11

Slovenci so hit svetovnega prvenstva! Poljake uničili z revolucionarno taktiko!

Profi
O tem govorijo vsi.

Slovenski rokometaši so v drugem krogu SP nadigrali gostitelje Poljake. Moštvo pod vodstvom Uroša Zormana je prevladovalo skozi celotno srečanje, hkrati pa je ubralo taktiko, ki je na rokometnih igriščih sicer ne srečamo pogosto.

Govora je seveda o igri z igralcem več. Ko so imeli Slovenci igralca več in bi lahko igrali šest proti pet v napadu, so pustili enega igralca v obrambi in igrali pet na pet. Čeprav je marsikaterega gledalca taktika presenetila, je bila učinkovita in Poljaki zanjo niso imeli rešitve. S to taktiko je Slovenija svojim hitrim igralcem odprla več prostora za igro ena na ena, poleg tega pa je imela varovalko v obrambi.



"Imamo hitre igralce in praktično nam je lažje igrati brez nekoga na črti, saj je tako več prostora za nas hitre igralce. Običajno imate te velike fante, ki se borijo na sredini, včasih pa postanejo skoraj dodatni branilec za nasprotnika, zato naši hitri igralci ne morejo vedno izpeljati svojih akcij,« pojasnjuje Jure Dolenec in poudarja, da taktika deluje in jo bodo Slovenci uporabljali še naprej.

V teh situacijah je v obrambi praviloma ostal orjak Blaž Blagotinšek. "Kaj naj rečem ... To morate vprašati našega trenerja. Tako igramo," je dejal po tekmi, nato pa z nasmehom dodal: "Bi raje sodeloval v napadu? Da, ampak to je naša taktika. Dosegli smo veliko golov, tako da ne vidim nobene težave."

Članki iz rubrike