franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ru
ru
0 14.01.2023 08:29:25

Hrvati so v šoku! Vse skupaj so označili za veliko sramoto, grozi jim črni scenarij ...

Profimedia
Rokometaši so na svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem danes igrali tekme v skupinah od E do H. Svoje delo so po pričakovanju opravili branilci naslova Danci, ki so zlahka premagali Belgijo, za manjše presenečenje pa je poskrbel Egipt z gladko zmago nad Hrvaško.

V skupini E v Katovicah je najprej Nemčija z 31:27 premagala Katar. Nemški reprezentant Juri Knorr je bil z osmimi goli najboljši na tekmi. Srbi so zanesljivo opravili z Alžirijo in zmagali s 36:27, pri čemer sta prednjačila Mijajlo Marsenić in Petar Dordić z devetimi oziroma osmimi zadetki.

V skupini F v Krakovu so Nizozemci najprej zlahka ugnali Argentino z 29:19, Kay Smits je bil s sedmimi goli najboljši strelec pri zmagovalcih in na tekmi. Norvežani so v tej skupini za 12 golov z 39:27 premagali Severno Makedonijo. Magnus Abelvik Rod in Sander Sagossen sta pri zmagovalcih zadela po šestkrat, Filip Taleski pa pri Makedoncih sedemkrat.

ZDA so v skupini G v Jönköpingu z 28:27 odpravile Maroko, Aboubakar Fofana je zmagoviti gol dosegel slabo minuto pred koncem, s šestimi zadetki pa je bil tudi najboljši strelec ekipe in obračuna. Na drugem obračunu skupine je Egipt proti Hrvaški vodil praktično celo tekmo, na koncu pa zmagal z 31:22. Mohsen Mahmud je za zmagovalce prispeval sedem golov, Marin Šipić je bil s petimi najboljši pri Hrvatih, ki so nasploh prvič na prvenstvih izgubili proti ekipi iz Afrike. Pri južnih sosedih je zaradi šokantnega poraza zavladala panika, mnogi so poraz z Egiptom označili za sramoto. Ne le to, Sportske novosti so celo napovedale, da hrvaškemu rokometu grozi potop in črn scenarij. 



Brez zmagovalca sta se na uvodni tekmi skupine H v Malmöju razšla Bahrajn in Tunizija (27:27), Ahmed Fadhul je za Bahrajn prispeval deset golov, Issam Rzig pa osem za Tunizijo. Danci, ki branijo naslov, pa so povsem nadigrali Belgijo s 43:28. Mikkel Hansen je dosegel deset golov za Dance, Mathias Gidsel pa enega manj.

V soboto bo spet na delu Slovenija, ki je v skupini B uvodoma premagala Savdsko Arabijo, v 2. krogu pa jo čaka gostiteljica Poljska ob 20.30. V tej skupini bo pred tem še tekma Francije in Savdske Arabije.

Sicer pa bodo v soboto še tekme v skupinah A Španija - Čile, Črna gora - Iran, v C Švedska - Zelenortski otoki, Brazilija - Urugvaj ter v D Islandija - Madžarska in Portugalska - Južna Koreja.

Značke: rokomet, sp

Članki iz rubrike