stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 21.01.2018 18:03:09

V civilizaciji pilili detajle za Španijo in Češko

Martin Metelko
Slovenska moška rokometna reprezentanca je po dveh mirnih dneh, preživetih v zakotnem in spokojnem Svetem Martinu ob Muri, v današnjih poznih popoldanskih urah opravila trening v civiliziranem Varaždinu, v zgodnjih večernih urah pa si bo ogledala še prvi polčas dvoboja med Nemčijo in Dansko.

Mnoge reprezentance so izrazile nezadovoljstvo zaradi nerodnega in nelogičnega tekmovalnega sporeda Evropske rokometne zveze (EHF) v drugem delu zaključnega turnirja na Hrvaškem, med nezadovoljnimi je tudi slovenski tabor. Selektor Veselin Vujović je po petkovem porazu z Dansko v šali dejal, da celo razmišlja o tem, da bi zaradi tega svojim igralcem namenil enodnevni premor in jim dal možnost, da obiščejo svoje družine, a tega nato ni storil.

Dan po naporni tekmi z Danci - po njej imajo slovenski rokometaši zelo malo možnosti za preboj v polfinale - je svojim varovancem namenil le pozni dopoldanski trening, nedelja pa je vsebinsko veliko bolj bogata, saj je vsebovala dva treninga in delni ogled prve tekme v varaždinski Areni. A vodstvo slovenske izbrane vrste v tem času ni počivalo, vso svojo pozornost je namenilo zadnjima dvema tekmama v skupinskem delu: v torek, 23. februarja, jo ob 18.15 čaka tekma s Španijo, dan kasneje pa ob 16. uri še obračun s Češko.


"V teh dneh pilimo podrobnosti za tekmo s Španijo, Češki se bomo zares posvetili šele po naši torkovi tekmi. Z velikim zanimanjem si bom ogledal drevišnjo tekmo med Španijo in Makedonijo, po njej bo tudi bolj jasno, s kakšnim razpoloženjem in motivacijo bo Španija pričakala torkov dvoboj s Slovenijo. V primeru španske zmage nad Makedonijo bi ji zmaga nad Slovenijo na stežaj odprla polfinalna vrata, v primeru poraza pa lahko zaostane za Slovenijo in ponovi svoje nekatere neuspehe na velikih tekmovanjih v zadnjih letih," je pred začetkom današnjega treninga v ogrevalni dvorani varaždinske Arene dejal Vujović.

"Igra španske reprezentance nam je znana. Naš zadnji medsebojni dvoboj na lanskem svetovnem prvenstvu v Franciji je Slovenija izgubila, leto pred tem pa smo jo premagali na kvalifikacijskem turnirju za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. S Španci se lahko kosamo, a tudi oni se lahko kosajo z nami. Gre za zelo dobro in resno reprezentanco, ki bi nam po slogu igre morala odgovarjati, saj v svoji vrsti nima tako izrazitih strelcev z razdalje. A to so moji trenerski pogledi, na igrišču se lahko vse obrne. V vsakem primeru sem prepričan, da bodo moji varovanci na torkovi tekmi zelo motivirani in pripravljeni za obračun z zares zahtevnimi tekmeci," je še dodal Vujović.

Slovenija bo v ponedeljkovih popoldanskih urah opravila zadnji trening pred torkovo tekmo s Španijo, pred njim bo tudi razgrnila svoje načrte za pomemben dvoboj. Španija je v skupinskem delu v Varaždinu premagala Češko z 32:15 in Madžarsko s 27:25, izgubila pa proti Danski z 22:25.

Značke: rokomet, ep, slovenija

Članki iz rubrike