900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.01.2018 17:14:10

Nadal v četrtfinalu s Čilićem, v Melbournu ostajata Srebotnikova in Radišičeva

Reuters
Španec Rafael Nadal, prvi nosilec uvodnega turnirja za grand slam v sezoni, je v osmini finala premagal argentinskega izzivalca Diega Schwartzmana, ter se bo za preboj v polfinale OP Avstralije v Melbournu udaril s Hrvatom Marinom Čilićem. Tudi med posameznicami je znan prvi četrtfinalni par. To sta Španka Carla Suarez in Danka Caroline Wozniacki.

Argentinec je Nadalu povzročal kar nekaj preglavic, a so bile izkušnje na koncu dvoboja, ki je trajal tri ure in 51 minut, na strani španskega veterana, ki je dvoboj osmine finala dobil s 3:1 v nizih, s 6:3, 6:7 (4), 6:3, 6:3.

Za polfinale se bo pomeril s Hrvatom Čilićem, šestim nosilcem turnirja v Melbournu, ki je za stoto zmago na turnirjih za grand slam izločil Nadalovega rojaka Pabla Carreno Busta s 6:7 (2), 6:3, 7:6 (0), 7:6 (3). To bo njegov še enajsti četrtfinale na turnirjih za grand slam, s čimer se je izenačil z Goranom Ivaniševićem.

Čilić je doslej le enkrat zmagal na turnirjih za grand slam leta 2014, ko je dobil OP ZDA, in bo proti Nadalu, ki ima že 16 posamičnih lovorik s turnirjev grand slam, v vlogi izzivalca. V šestih medsebojnih dvobojih je petkrat slavil Nadal, ki se je še desetič uvrstil v četrtfinale avstralskega grand slama.

A je doslej v Melbournu zmagal le enkrat. Španec je v Melbournu slavil leta 2009, ko je premagal Švicarja Rogerja Federerja. Leta 2014 ga je v finalu premagal Švicar Stan Wawrinka, lani pa Federer, ki bo lovil svoj še šesti naslov v Melbournu. Rekordno sedmo avstralsko lovoriko namerava vzeti Srb Novak Đoković, ki ga tako kot Federerja še čaka dvoboj osmine finala. Tudi če ne bo dobil več nobenega dvoboja v Avstraliji, bo Nadal po koncu turnirja obdržal mesto vodilnega na svetovni jakostni lestvici ATP.


Britanec Kyle Edmund se bo v svojem prvem četrtfinalu na turnirjih velike četverice pomeril s tretjim nosilcem Bolgarom Grigorjem Dimitrovom. Edmund je premagal Italijana Andreasa Seppija s 6:7 (4), 7:5, 6:2, 6:3. Dimitrov pa je napredoval po zanimivem dvoboju, dolgem tri ure in 27 minut, z žilavim Avstralcem Nickom Kyrgiosom, 17. nosilcem, ki je izgubil kljub 36 asom. Bolgar je slavil s 7:6 (7), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4).

Za vstopnico v polfinale se bosta pomerili Suarezova in Wozniackijeva. Suarezova je v osmini finala premagala Estonko Anett Kontaveit, 22. nosilko, ki ji je vzela en niz, druga nosilka Wozniackijeva pa je bila gladko boljša od Slovakinje Magdalene Rybarikove, 19. nosilke. Danska igralka, ki je še brez osvojenega turnirja za grand slam, bo lovila svoj drugi avstralski polfinale, Španka prvega.

Za drugo polfinalno vstopnico pa se bosta udarili Belgijka Elise Mertens, ki je brez izgubljenega niza izločila Hrvatico Petro Martić, in četrta nosilka Ukrajinka Jelina Svitolina, ki je Čehinji Denisi Allertovi oddala le tri igre v prvem nizu.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je končala nastope na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, saj je izpadla v konkurenci mešanih dvojic. Katarina Srebotnik se je s tajsko partnerico Latisho Chan, krvnico Klepačeve, uvrstila v osmino finala v konkurenci ženskih dvojic.

V Avstraliji nastopa tudi 17-letna Koprčanka Nika Radišič, ki bo v paru s Slovakinjo Viktorio Morvayovo igrala v 1. krogu dvojic na mladinskem turnirju. Slovenka je izgubila dvoboj prvega kroga turnirja mladink med posameznicami proti vrstnici, domačinki Gabrielli Da Silva Fick, z 2:6, 3:6.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike