Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 21.01.2018 10:41:46

Nadal strl odpor Argentinca, v četrtfinalu s hrvaškim zvezdnikom

Reuters
Španec Rafael Nadal, prvi nosilec uvodnega turnirja za grand slam v sezoni, je v osmini finala premagal argentinskega izzivalca Diega Schwartzmana, ter se bo za preboj v polfinale OP Avstralije v Melbournu udaril s Hrvatom Marinom Čilićem. Tudi med posameznicami je znan prvi četrtfinalni par. To sta Španka Carla Suarez in Danka Caroline Wozniacki.

Argentinec je Nadalu povzročal kar nekaj preglavic, a so bile izkušnje na koncu dvoboja, ki je trajal tri ure in 51 minut, na strani španskega veterana, ki je dvoboj osmine finala dobil s 3:1 v nizih, s 6:3, 6:7 (4), 6:3, 6:3.

Za polfinale se bo pomeril s Hrvatom Čilićem, šestim nosilcem turnirja v Melbournu, ki je izločil Nadalovega rojaka Pabla Carreno Busta s 6:7 (2), 6:3, 7:6 (0), 7:6 (3) ter preprečil povsem španski četrtfinale. Čilić je doslej le enkrat zmagal na turnirjih za grand slam leta 2009, ko je dobil OP ZDA, in bo proti Nadalu, ki ima že 16 posamičnih lovorik s turnirjev grand slam, v vlogi izzivalca. V šestih medsebojnih dvobojih je petkrat slavil Nadal, ki se je še desetič uvrstil v četrtfinale avstralskega grand slama.



A je doslej v Melbournu zmagal le enkrat. Španec je v Melbournu slavil leta 2009, ko je premagal Švicarja Rogerja Federerja. Leta 2014 ga je v finalu premagal Švicar Stan Wawrinka, lani pa Federer, ki bo lovil svoj še šesti naslov v Melbournu. Rekordno sedmo avstralsko lovoriko namerava vzeti Srb Novak Đoković, ki ga tako kot Federerja še čaka dvoboj osmine finala. Tudi, če ne bo dobil več nobenega dvoboja v Avstraliji, bo Nadal po koncu turnirja obdržal mesto vodilnega na svetovni jakostni lestvici ATP.

V ženski konkurenci se bosta za vstopnico v polfinale pomerili Suarezova in Wozniackijeva. Suarezova je v osmini finala premagala Estonko Anett Kontaveit, 22. nosilko, s 4:6, 6:4, 8:6, druga nosilka Wozniackijeva pa je bila boljša od Slovakinje Magdalene Rybarikove, 19. nosilke, s 6:3, 6:0. Danska igralka, ki je še brez osvojenega turnirja za grand slam, bo lovila svoj drugi avstralski polfinale, Španka prvega.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike