Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 10.01.2018 20:10:18

Srbi so spet padli

alesfevzer.com
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnji pripravljalni tekmi v Velenju premagala Srbijo.

Slovenija - Srbija 33:25 (14:15)

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev 1800, sodnika: Sok in Lah (oba Slovenija).
Slovenija: Lesjak, Kastelic, Blagotinšek 2, Henigman 3, Marguč 4 (1), Janc 4, Potočnik 1, Cingesar 3, Cehte 1, Medved 3, Zarabec 2, Bezjak 2, Barišić-Jaman 1, Grebenc 2, Žabič, Mačkovšek 2, Mlakar 3, Suholežnik.
Srbija: Milosavljev, Obradović 5, Vorkapić, Crnoglavac 1, Đukić 1, Radivojević, Marković, Stojković 3, N. Ilić 1 (1), V. Ilić 2, Zelenović 6, Beljanski 2, Jovanović 3, Stevanović 1, Ivanišević, Vujić, Nenadić, Đorđić, Marsenić.
Sedemmetrovke: Slovenija 2 (1), Srbija 1 (1).
Izključitve: Slovenija 8, Srbija 12 minut.
Rdeči karton: -.

Slovenski rokometaši so v generalki za nastop na evropskem prvenstvu med 12. in 28. januarjem na Hrvaškem v Šaleški dolini premagali Srbe. Tretjeuvrščena izbrana vrsta z lanskega svetovnega prvenstva v Franciji je na treh januarskih pripravljalnih tekmah dosegla tri zmage: na Dolu pri Hrastniku je ukanila Iran, v Murski Soboti in Velenju pa dvakrat Srbijo. Po pripravljalnih tekmah so pred njo veliko usodnejše tekme, od sobote do srede pa v hrvaški prestolnici že prvi dvoboji v skupinskem delu z Makedonijo, Nemčijo in Črno goro.

Slovenski rokometaši so po "prekmurskem receptu" ukanili tekmece iz Srbije. Po dokaj enakovrednem prvem polčasu so v drugem povsem zagospodarili na velenjskem parketu in strli tekmece, ki so nastopili brez nekaterih svojih najvidnejših rokometašev, kot so Marko Vujin, Petar Nenadić in Žarko Šešum.

Črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Veselin Vujović - v primerjavi s prvo tekmo je na tribuni pustil Matevža Skoka in Patrika Lebana, nastopila pa sta Saša Barišić-Jaman in Urh Kastelic - je preizkusil številne taktične variante, v obrambi so njegovi varovanci največkrat igrali inačico 6-0, občasno tudi 5-1, v igro pa je postopoma uvajal vse svoje varovance. Ti so igrali po sistemu toplo-hladno, v največje težave pa so zabredli v končnici prve polovice tekme, ko so zaostali za dva gola (11:13, 13:15).

V drugem polčasu so odločneje pohodili stopalko za plin, v njihovi igri je bilo zaznati več energije. Že v drugi minuti nadaljevanja so zaostanek s polovice tekme (14:15) spremenili v vodstvo (17:15), v nadaljevanju pa v dokaj ostrem ritmu postopoma višali svojo prednost. Najvišja je znašala osem golov (33:25).

V slovenski izbrani vrsti sta bila najbolj učinkovita Gašper Marguč in Blaž Janc, oba sta dosegla po štiri gole.

Izjavi

Niko Medved, reprezentant Slovenije: "Na obeh tekmah smo prejeli kakšen zadetek preveč. Prvi polčas današnje tekme je bil izenačen, v drugem pa smo uveljavili našo daljšo klop. V teh dveh tekmah v Murski Soboti in Velenju smo dokazali, da smo boljši od Srbov, ki ima v svojih vrstah nekaj vrhunskih posameznikov. V obeh tekmah je odločila borba in želja po dokazovanju, tega pa je bilo več na naši strani. V naši igri je bilo še vedno nekaj napak, ki jih moramo odpraviti do tekme z Makedonijo."
Jan Grebenc, reprezentant Slovenije: "V Velenju smo igrali bolje kot v Murski Soboti, predvsem to velja za našo obrambo. Napad je ostal na dokaj visoki ravni, bili smo zelo kreativni, kar je lepa popotnica pred odhodom na evropsko prvenstvo."

Značke: rokomet, slovenija

Članki iz rubrike