Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 09.01.2018 20:42:50

TO pa je ZMAGA za še večji ZAGON! Rokometaši KONKRETNO premagali SRBSKE kolege!

www.alesfevzer.com
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v današnji pripravljalni tekmi v Murski Soboti premagala Srbijo s 36:32 (15:15).

Slovenija - Srbija 36:32 (15:15)
Murska Sobota - Dvorana OŠ III, gledalcev 700, sodnika: Majer in Žitnik (oba Slovenija).
* Slovenija: Skok, Lesjak, Blagotinšek 5, Henigman 2, Marguč 5 (2), Janc 8 (1), Cingesar 3, Cehte, Medved 2, Zarabec, Bezjak 2, Grebenc 2, Žabič 1, Mačkovšek 2, Mlakar 1, Leban 1, Suholežnik 2.
* Srbija: Čupara, Šešum 2, Đukić, Nenadić 5, Radivojević 2, Marković 2, Đorđić 5, Stojković, Ilić 4 (1), Zelenović 3, Beljanski 2, Marsenić 2, Obradović, Vujić, Jovanović 2, Stevanović, Vujin 3, Ivić, Ivanišević, Milosavljev, Crnoglavac, Vorković.
* Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Srbija 2 (1).
* Izključitve: Slovenija 4, Srbija 6 minut.
* Rdeči karton: /.


Slovenski rokometaši so na svoji prvi pripravljalni tekmi za nastop na bližnjem evropskem prvenstvu na Hrvaškem v začetku tega meseca na Dolu pri Hrastniku zanesljivo ukanili tekmece iz Irana, na današnjem veliko resnejšem preizkusu znanja pa so na svoji premierni reprezentančni tekmi v Murski Soboti na kolena položili še Srbe.

Izbranci črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Veselina Vujovića bodo zadnji preizkus pred petkovim odhodom z vlakom v hrvaško prestolnico, kjer jih v skupinskem delu tekmovanja čakajo tekme z Makedonci, Nemci in Črnogorci, opravili v sredo, ko se bodo v velenjski Rdeči dvorani ob 18. uri znova pomerili s Srbi.

Nekaj ur pred današnjim dvobojem v prekmurski prestolnici je v slovenski tabor prišla slaba novica, zdravniška služba rokometnega velikana iz Barcelone Juretu Dolencu ni prižgala zelene luči za nastop na Hrvaškem.

V primerjavi z zadnjim velikim turnirjem v Franciji močno zdesetkana slovenska zasedba - od prvokategornikov poleg Dolenca manjkajo poškodovani Matej Gaber, Vid Poteko in David Miklavčič, pod vprašajem je še vedno nastop Vida Kavtičnika, medtem ko je po dolgem času znova zaigral rekonvalescent Nik Henigman - je kadrovski primanjkljaju nadoknadila s srčno in bojevito igro.

Vujović je med svojimi varovanci dokaj enakovredno porazdelil minutažo, od prijavljenih igralcev v prvem polčasu ni igral le Patrik Leban. V slovenski igri zavoljo kadrovske "podhranjenosti" ni bilo veliko "fines", kar pa je povsem razumljivo, saj je še vedno v obdobju priprav za veliko pomembnejše in usodnejše tekme na Hrvaškem. Ne glede na to je po izenačeni predstavi v prvem polčasu v drugem povsem zagospodarila na prekmurskem parketu in imela popoln nadzor nad tekmeci, največ pa je vodila za sedem golov (30:23).

V slovenski reprezentanci je bil strelsko najbolj učinkovit Blaž Janc z osmimi zadetki, Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč sta prispevala po pet golov.

* Blaž Janc, reprezentant Slovenije: "Z zmago smo lahko zadovoljni, čeravno naša igra ni bila najboljša, saj smo prejeli preveč zadetkov. Evropsko prvenstvo bo kmalu, a verjamem v našo ekipo in prepričan sem, da bomo v tem kratkem času odpravili naše napake in iz tekme v tekmo igrali bolje na Hrvaškem." 


* Gašper Marguč, reprezentant Slovenije: "Na tekmi smo zgrešili preveč čistih strelov, a najbolj pomembno je, da smo prihajali do priložnosti in imeli dokaj hiter pretok igre. Prikazali smo dokaj lepo igro, na koncu prejeli preveč golov, a to je bila posledica našega visokega vodstva in zagotovljene zmage."

* Darko Cingesar, reprezentant Slovenije: "Naša igra ni bila najboljša. To velja za igro v obrambi in napadu, kjer nam je predvsem primanjkovalo zbranosti pri metih na gol. To je bila naša druga pripravljalna tekma in prva zahtevnejša. Upam, da bomo na drugi medsebojni tekmi v Velenju izboljšali nekatere zadeve, a najbolj pomembno bo, da bomo pravi na Hrvaškem."

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike