Mobilna verzija
STA
STA

Nadal s porazom začel sezono, koleno zdržalo

Reuters

Številka 1 svetovnega tenisa Rafael Nadal je izgubil svoj prvi dvoboj leta. Na ekshibicijskem turnirju Kooyong ga je s 6:4 in 7:5 premagal Francoz Richard Gasquet, a Španec je po dvoboju dejal, da je poškodovano koleno zdržalo edini preizkus pred odprtim prvenstvom Avstralije. Prvi grand slam v sezoni se bo začel 15. januarja.

Nadalu je poškodba kolena preprečila zadnji del sezone 2017 in ga prisilila k odpovedi turnirja v Brisbanu minuli teden, zato si je izbral nastop na ekshibiciji Kooyong v Melbournu, ker je želel preveriti, ali je že nared za vrhunski tenis.

Čeprav je gladko izgubil, je dejal, da bo še naprej trdo treniral do OP Avstralije. "Vesel sem, da sem spet na peti celini. Za menoj je težko leto 2017 in priprave na novo sezono sem začel pozneje kot sicer. A v Avstralijo sem pripotoval pravočasno, tako da sem imel dovolj časa za trening. Občutek na igrišču je dober. To je bil zame po obdobju dobrih treningov dober preizkus pripravljenosti in to je najpomembneje," je dejal Majorčan.

Zmagovalec 16 turnirjev za veliki slam je bil na ekshibicijskem dvoboju proti tekmecu, proti kateremu na Touru v zmagah vodi s 15:0, še daleč od svoje najboljše forme. A kot poudarja: "Koleno je v redu. Tu sem. Če ne bi bil pripravljen, ne bi pripotoval sem. Do začetka OP Avstralije imam še nekaj dni treninga in prepričan sem, da bom polno pripravljen."

Enaintridesetletnik na turnirju Kooyong ne bo odigral nobenega drugega dvoboja. Na OP Avstralije, ki bo od 15. do 28. januarja v Melbournu, bo prvi nosilec in bo lovil svoj 17. naslov na turnirjih velike četverice.

Značke: tenis , poškodba