Mobilna verzija
mu
mu

DRAMA NA DAKARJU! Srb je priskočil na pomoč Slovencu, potem pa se mu je zgodilo TOLE!

Bobo

Simon Marčič, slovenski tekmovalec na reliju Dakar, ki se je pred dvema dnevoma začel v Peruju, je imel v drugi etapi težave tehnične narave."Drama na drugi etapi - sredi sipin ostal z okvaro motorja," je Marčič zapisal na Facebooku. Do izteka dneva je uspel pripeljati le do druge kontrolne točke in nič več. Najprej se mu je zlomil vijak od sprednjega zobnika v gredi, dol mu je vrglo verigo. Na pomoč mu je priskočil srbski tekmovalec Gabor Saghmeister iz Subotice, ki mu je posodil vezni člen in orodje.

Srb, ki že enajstič nastopa na tem reliju, je povedal: "Zaostal sem, ker sem pomagal dobremu prijatelju iz Slovenije Simonu Marčiču, ki je imel okvaro na motorju. Šel sem mimo njega, on pa mi je mahal. Nisem mogel kar iti mimo, moral sem mu pomagati. Potem sem nadaljeval, na 171. kilometru pa sem naredil napako in šel iz poti. Zavil sem desno, namesto levo. Izgubil sem eno uro, morda celo več."

Marčičev motor je potem zdržal skoraj do cilja ... Nekaj metrov pred bivakom mu je vijak zabrisalo z gredi in slovenski tekmovalec je  na koncu motor pririnil v cilj.

Značke: simon-marčič , daka