franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ue
ue
0 21.09.2023 18:00:42

Sporočilo Celjanom iz prvoligaškega kluba: 'Tudi vam mora biti jasno, da niste zaščiteni kot kočevski medvedi.'

alesfevzer.com
Nedavna tekma še kar buri duhove in dviguje prah.

Dvoboj lige NLB med Svišem in Celjem, ki se je senzacionalno končal z neodločenim izidom 33:33, je še vedno predmet debate v rokometnih krogih, ker so v taboru slovenskih prvakov vložili pritožbo zaradi, kot so zapisali, materialne kršitve rokometnih pravil, sporen pa je bil zadnji zadetek Sviša ob zvoku sirene.


Zdaj je na to temo mogoče prebrati tudi zapis na Facebook strani rokometnega kluba Slovenj Gradec. Prvi del daljšega članka je namenjen tej temi in objavljamo ga v celoti:

Slovenska rokometna liga v sezoni 2023-24 bo, kot kaže, zelo zanimiva. Po dveh krogih že imamo prvo afero. Celjani, tako trdijo, imajo dokaze, da žoga v njihovem golu po zadnji devetmetrovki v Stični ni s celotnim obsegom prešla golove črte. Ne samo to, tudi tekme je bilo že konec, ko so Dolenjci iz Ivančne Gorice vrgli žogo proti njihovemu golu. Kakšen nered, zmešnjava, bi rekel nepoučen ljubitelj rokometa. A seveda čisto tako tudi ni. Težko je verjeti pritožnikom, se pravi Celjanom, saj se vse bolj zdi, da so ti »primer« ustvarili v stiski zaradi slabega štarta v sezono. O tem, kdo ima prav, kako bo registriran »derbi« med Svišem in Celjem, bo odločila tekmovalna komisija RZS. Verjamem, da bo za to imela na razpolago dovolj argumentov. Nenavadno pri vsem je, da se na izid tekme pritožuje državni prvak, »krivec« za vse pa naj bil Sviš, simpatična ekipa, ki se je v minuli sezoni rešila izpada iz lige. Če bi Tone Turnšek še bil predsednik celjskega kluba, si klub evropskega slovesa zagotovo ne bi privoščil takšnega izgovora, on bi krivca našel drugje, v svoji ekipi in ne pri sodnikih ter delegatu. To se je pač zgodilo in iz tekme v Stični pač ne gre delati »primera«. Iz tega izhaja, da mora tudi serijskim nosilcem državnih in pokalnih naslovov Celjanom biti jasno, da niso zaščiteni kot kočevski medvedi. Verjamem, da so v Celju že staknili glave in prišli do pravih sklepov, kako naprej. Opazovalec slovenske rokometne lige se mimogrede spomni primerov, ko je tudi kdo ostal kratkih rokavov ali ko so bile okoliščine v prid Celju, kdo drug pa oškodovan. Takrat seveda ni bilo pritožb, bila je le kakšna minuta jeze ali slabe volje, potem je bilo naprej vse spet v redu. Upam in želim si, da bi tudi zdaj bilo tako.

Članki iz rubrike