Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 17.11.2017 22:43:32

Krka ugnala vijoličaste

Rokometaši novomeške Krke so v 10. krogu lige NLB v gosteh premagali mariborski Branik s 26:25 (16:16). Grosist Slovan je premagal Herz Šmartno s 27:24 (17:14).

* Dvorana Tabor, gledalcev 120, sodnici: Crnojević in Kostecki-Radić (obe Hrvaška).
* Maribor Branik: Đurica, Čudič, Cvetko 3, Bogadi, Celminš 2, Sok 5, Jerenec, Rotim 1, Velkavrh 4, Raneski 4, Stopar, Bezgovšek 2, Štumpfl, Sivić, Kete 2, Ocvirk 2.
* Krka: Tomič, Brajer, L. Rašo 5, Malenšek, Didovič 1, Okleščen 3, Pršina 1, Irman 1, Jakše 4, Udovč, D. Rašo, Papež 11 (2), Matko, Ban, Klobčar.
* Sedemmetrovke: Maribor Branik 1 (0), Krka 3 (2).
* Izključitve: Maribor Branik 4, Krka 8 minut.
* Rdeči karton: /.

* Športna dvorna, gledalcev 400, sodnika: Lah in Sok (oba Ormož).
* Herz Šmartno: M. Sadar, Muratović, Kukovica, Strmljan 8, Ribarič 1, Kunst 1, Cirar 2, Justin 1, Bahovec, M. Sadar, Bučar, Avsec, Jerina, Močnik 2, Žurga 2, Dobovičnik 7.
* LL Grosist Slovan: Jugovič, Nunčič, Podpečan, Prevolnik 3, Serdinšek-Ekart 1, Marinček, Marušič 7, Marojević 1, Krivic, Fidel 1, Jovičić, Cigale, Kaučič, Novak 7 (3), Sanković 2, Atanasov 5.
* Sedemmetrovke: Herz Šmartno 2 (0), LL Grosist Slovan 3 (3).
* Izključitve: Herz Šmartno 6, LL Grosist Slovan 12 minut.
* Rdeči karton: /.

Novomeščani so s šesto zmago v sezoni napredovali na tretje mesto prvenstvene lestvice, medtem ko so Mariborčani po četrtem porazu nazadovali na četrto mesto.

Rokometaši iz dolenjske prestolnice so prebrodili krajšo rezultatsko krizo in v Mariboru osvojili obe točki. V 20. minuti so si priigrali štiri gole prednosti (12:8), nato pa v končnici prvega polčasa popustili, tako da so jih Mariborčani v 29. minuti ujeli in izenačili na 15:15.

V začetku drugega polčasa je sprva bolje kazalo varovancem domačega trenerja Marka Šibile, ki so v 36. minuti povedli z 18:16, v nadaljevanju pa so večjo slo po zmagi pokazali gostujoči rokometaši. V 50. minuti so - po dveh zaporednih golih Jerneja Papeža - povedli s 23:21, v razburljivi končnici pa odbili vse napade mariborskih rokometašev in osvojili obe točki v štajerski prestolnici.

V zmagoviti ekipi je blestel Papež, ki je dosegel kar enajst golov, medtem ko je bil pri gostiteljih najbolj učinkovit Tadej Sok s petimi zadetki.

Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 22. novembra, gostila Koper 2013, novomeška ekipa pa v petek, 24. novembra, Urbanscape Loko.

Derbi dna Slovanu

Obračun ekip iz spodnjega dela lestvice se je končal z zmagoslavjem ljubljanske zasedbe. Po drugi zmagi v tej sezoni je po točkah ujela desetouvrščeno Dobovo, medtem ko je moštvo iz Šmartnega pri Litiji na zadnjem mestu s štirimi točkami.

Izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića, ki je pred kratkim na tem položaju zamenjal Bojana Čotarja, so temelje za zmago postavili že v prvi polovici tekme. Že po petnajstih minutah igre so si priigrali štiri gole prednosti (10:6), svojo prednost pa z manjšimi nihanji zadržali vse do konca tekme.

Gostitelji so se resda trudili po svojih najboljših močeh in v 54. minuti imeli še aktiven izid (22:24), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so Ljubljančani znova zaigrali zrelo in preudarno. Tri minute pred koncem so si priigrali pet golov prednosti (27:22) in jasno je bilo, da bosta točki romali v slovensko prestolnico.

V ljubljanski ekipi sta bila najbolj učinkovita Tine Marušič in Domen Novak s sedmimi goli, v domači pa sta prevladovala Tilen Strmljan z osmimi in Anže Dobovičnik s sedmimi zadetki.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 24. novembra, gostila trebanjski Trimo, zasedba iz Šmartnega pri Litiji pa bo naslednji dan gostovala v Ormožu.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike