stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 17.11.2017 20:00:34

Lahko Kranjčanke prekinejo dominacijo Celjank?

Celjanke čaka v svojem Golovcu derbi jesenskega dela prvenstva.
psno
Vseskozi Celjanke dominirajo v našem kegljanju. Le Brestu je pred približno dvanajstimi leti uspelo za eno leto prekiniti celjsko prevlado.

Zdaj imajo priložnost, da prekinejo to zelo dolgo serijo, tudi igralke Triglava. Ta se jim ponuja na sobotnem velikem derbiju, ki bo na sporedu na Golovcu v Celju. Res so aktualne prvakinje, igralke Celja, v prednosti domačega terena, toda trener Gobec nima nobene trenutno zelo razpoložene igralke v svoji ekipi, na katero bi se lahko zanesel. Ekipa ni več v taki sestavi, kot je bila. Jeseni je bilo tudi nekaj bolezni in poškodb, kar seveda vpliva na pripravljenost.

Celjski strateg Lado Gobec, ki je po naravi večni optimist, je za tekmo dejal: "Sama forma ni ravno najboljša. Toda derbiji se ne igrajo, ampak dobivajo. Res daje trenutna forma več upanja Kranjčankam. Toda naše igralke se znajo tudi v težkih trenutkih postaviti tudi tako, kot je treba. Verjamem, da bomo videli lepo in tudi kvalitetno tekmo."

Medtem je trenerju Kranjčank vseeno malce lažje, saj se vsekakor lahko zanese na reprezentantko Brigito Strelec, ki je v odlični formi. Toda tudi preostali del ekipe, Forštnaričeva, Bajžljeva, sestri Blagovič, so letos že imele niz dobrih rezultatov in nastopov. Zato lahko mirno odidejo v Celje, s svojo devizo, ki pa je, da nimajo kaj izgubiti, lahko pa dobijo mnogo. Izhod tekme je zelo pomemben tudi za razplet prvenstva. Če zmagajo Celjanke, si bodo nabrale štiri točke prednosti, v nasprotnem primeru pa bosta ekipi krenili na zimski odmor izenačeni po točkah.

Obe ekipi že naslednjo soboto čaka prvi krog evrolige, tako da bodo tekmovale tudi jutri, saj bodo vnaprej morale odigrati še tekmi zadnjega jesenskega kroga. Celjanke se bodo napotile v Koper, kjer jih čaka zadnjeuvrščena Adria, Kranjčanke pa bodo gostile Impol. V soboto pa bosta obe ekipi domačinki, Celjanke bodo gostile St. Polten iz Avstrije, Triglav močno ekipo Mlake iz Rijeke.

Tako v moški kot tudi v ženski elitni ligi pa je na sporedu še kar nekaj zelo zanimivih tekem. V prvi vrsti bo zelo zanimivo v Tržiču, kjer naša čaka dvojni obračun med domačim Ljubeljem in Calcitom iz Kamnika. Predvsem na moški tekmi si lahko nadejamo odličnih rezultatov. Vodilna ekipa moške A lige, Konstruktor, pa bo gostila Litijo. Slednji so odigrali že niz kvalitetnih tekem, vendar pa niso imeli ravno največ sreče. Veliko tekmovalnega žara pa bo na tekmah v Gorici, kjer gostuje Brest, v Postojni, kamor prihajajo presenetljivi Konjičani in v Hrastniku, kamor prihajajo Jeseničani z jasno izraženo željo po zmagi.

Še dve zanimivi tekmi pa nas čakata v ženski A ligi. V Slovenski Bistrici bodo gostovale Cerkničanke, ki so se v prejšnjem krogu izkazale z odličnim odporom proti prvakinjam Celjankam. Druga tekma pa bo v Litiji, kjer bo gostoval Miklavž. Na tekmi v Postojni, kjer bo gostovala Adria, pa so domačinke velike favoritinje.

Pari 8. kroga v 1. A ligah
Moški (vse sobota)
Konstruktor – Litija (16.00)
Proteus – Konjice (17.00)
Gorica – Brest (17.00)
Enemon – Sij-Acroni (17.00)
Ljubelj – Calcit (17.00)
Ženske
Proteus – Adria (sobota, 13.00)
Impol – Brest (sobota, 13.00)
Ljubelj – Calcit (sobota, 13.00)
Celje – Triglav (sobota, 14.30)
Litija – Miklavž (sobota, 15.00).
9. krog
Triglav – Impol (nedelja, 10.00)
Adria – Celje (nedelja, 11.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike