kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 07.10.2017 21:31:31

1. LIGA NLB: Novomeščani do tesne zmage proti Trimu, Mariborčani suvereni

Rokometaši novomeške Krke so v 5. krogu lige NLB premagali trebanjski Trimo z 29:26 (17:12).

Maribor Branik - Herz Šmartno 36:26 (21:16)

Dvorana Tabor, gledalcev 300, sodnika: Knez in Smolko (oba Ljubljana).
Maribor Branik: Đurica, Čudič, Leben, Cvetko 2, Bogadi 2, Celminš 4, Sok 8 (2), Šol 5, Jerenec, Velkavrh 4 (1), Stopar 3, Bezgovšek 2, Štumpfl, Sivić 1, Kete 4.
Herz Šmartno: M. Sadar, Muratović, Kukovica, Strmljan 9 (6), Ribarič, Kunst 3, Cirar 4, Justin 1, Bahovec 4, Žižek, Jerina 1, Močnik 2, Žurga 2, Dobovičnik, Ostrež.
Sedemmetrovke: Maribor Branik 3 (3), Herz Šmartno 6 (6).
Izključitve: Maribor Branik 10, Herz Šmartno 6 minut.
Rdeči karton: /.

Mariborčani so dosegli tretjo zmago v državnem prvenstvu, novinci na prvoligaški sceni pa doživeli tretji poraz in so na repu lestvice.

Izbranci domačega trenerja Marka Šibile so prevladovali v prvi polovici tekme in si že po 15 minutah igre priigrali sedem golov prednosti (14:7). V nadaljevanju sta obe ekipi večji poudarek namenili igri v napadu kot obrambi, število doseženih golov po polovici tekme zgovorno priča o tem (21:16).

Bojeviti rokometaši iz osrednje Slovenije so v uvodnih petih minutah nadaljevanja skorajda ujeli gostitelje (22:21). Nato so Štajerci naredili delni izid 4:0 in v 42. minuti povišali na 26:21, v končnici tekme pa so imeli vse niti igre v svojih rokah in na koncu tudi visoko zmagali.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Tadej Sok z osmimi in Žan Šol s petimi goli, v gostujoči pa je Tilen Strmljan dosegel devet zadetkov.

Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 13. oktobra, gostovala v Trebnjem, zasedba iz Šmartnega pri Litiji pa bo dan kasneje gostila Urbanscape Loko

Krka - Trimo Trebnje 29:26 (17:12)

Dvorana Marof, sodnika: Žibret in Teršek (oba Trbovlje).
Krka: Tomič, Brajer, L. Rašo 1, Bevec 1, Furdi, Didovič 7, Okleščen 2, Pršina, Irman 2, Jakše 6 (2), Udovč, D. Rašo, Papež 8 (1), Matko, Ban 2, Klobčar.
Trimo Trebnje: Brana, Urbič, Cvetko 3, Djurdjević 3, Florjančič, Horžen 2, Skol, Mat. Kotar 4, Sikošek Pelko, Mar. Kotar, Udovič 5 (1), Sašek 4, Pernovšek 1, Mlakar, Grandovec 4, Mikec.
Sedemmetrovke: Krka 4 (3), Trimo Trebnje 1 (1).
Izključitve: Krka 8, Trimo Trebnje 8 minut.
Rdeči karton: /.

Dolenjski derbi se je končal z zmagoslavjem novomeških rokometašev, ki so po uvodnih dveh porazih proti Mariborčanom in Škofjeločanom dosegli tretjo zaporedno zmago in se počasi prebijajo na vrh lestvice, medtem ko so Trebanjci doživeli tretji poraz.

Novomeščani so dobro odprli tekmo. V 12. minuti so povedli s 7:4 in gostujočega trenerja Romana Šavriča prisilili v hitro minuto odmora, a ta ni zaustavila njihovega naleta, saj so le dve minuti kasneje povišali na 9:4. Do konca polčasa niso popustili, največ pa so vodili za šest golov (14:8 in 15:9).

Trebanjci so navzlic velikemu primanjkljaju niso vdali v svojo usodo, v nadaljevanju so zaigrali zelo bojevito in učinkovito ter se v 39. minuti približali na dva gola (20:18), dve minuti kasneje pa zgolj na zadetek (21:20). Gostitelji so malce lažje zadihali v 54. minuti, po dveh golih Jake Irmana in enega Grega Okleščena so povedli za pet golov (26:21) ter odločili tekmo sebi v prid.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovit Jernej Papež z osmimi in David Didovič s sedmimi goli, v gostujoči pa je Uroš Udovič dosegel pet zadetkov.

Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Ljubljani, trebanjska pa bo gostila mariborski Branik. Obe tekmi bosta v petek, 13. oktobra.

Dobova - LL Grosist Slovan 27:27 (14:13)

Športna dvorana, sodnika: Vidic (Ljubljana) in Leskovec (Celje).
Dobova: Prezelj, Blaževič, Dular, Markušić 8 (3), Rožman, Humek, Seferović 3, Mustapić, Rantah, Jazbec 5, Zavodnik, Krnc 2, Kučič 1, Smojver 1, Hotko 6, Hrupič.
LL Grosist Slovan: Jugovič, Nunčič, Podpečan, Prevolnik 2, Serdinšek-Ekart 2, Marinček, Bogdanič-Jenko 2 (1), Marušič 1, Krivic, Fidel 3 (1), Cigale 7, Kaučič, Novak 3 (1), Sankovič 4, Atanasov 3.
Sedemmetrovke: Dobova 4 (3), LL Grosist Slovan 6 (3).
Izključitve: Dobova 2, LL Grosist Slovan 2 minuti.
Rdeči karton: /.

Obračun v Posavju se je končal z remijem. Obe ekipi nadaljujeta pozitiven niz, Dobova je v minulem krogu slavila v Trebnjem, LL Grosist Slovan pa je bil na Kodeljevem boljši od Jeruzalema iz Ormoža.

Posavci so začeli odločno in povedli s 4:0, v uvodnih minutah zelo zaspani Ljubljančani pa so nato vendarle strnili svoje vrste in počasi začeli dohajati gostitelje. Z dobro igro v obrambi so v 24. minuti tekmo postavili v začetno izhodišče in izenačili na 11:11.

Izbranci gostujočega trenerja Bojana Čotarja so prvič na tekmi povedli v 33. minuti, ko je Žak Cigale zadel za 15:14, v 46. minuti pa ponovno pogledali v hrbet domačih rokometašev (21:20). V izjemno izenačeni in razburljivi končnici je sprva bolje kazalo gostiteljem, ki so v 55. minuti imeli dva gola prednosti (26:24), a nato so rokometaši iz slovenske prestolnice naredili delni izid 2:0 in dve minuti kasneje izenačili na 26:26.

V končnici tekme so oboji imeli svoje priložnosti za zmago. Najprej so bili na pragu zmage gostitelji, ki so v zadnji minuti po golu Dorina Markušića povedli s 27:26, izenačujoči gol pa je v izdihljajih tekme dosegel Cigale.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Markušić z osmimi, v gostujoči pa Cigale s sedmimi zadetki.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 13. oktobra, gostila novomeško Krko, zasedba iz Dobove pa bo dan kasneje gostovala v Ormožu

Jeruzalem Ormož - Koper 2013 28:31 (14:15)

Dvorana na Hardeku, gledalcev 400, sodnika: Kavalar (Celje), Nahtigal (Ljubljana).
Jeruzalem Ormož: Šulek, Voljč, Čudič 8 (3), Žižek-Cvetko, Niedorfer, Žuran 8, Hebar 1, Kocbek 2, Balent, Ozmec 1, Ciglar, Mesarič 3, Vujović, Rajšp 2, Cirar, Kavčič 3.
Koper 2013: Vončina, Dolenc, Grzentič 5, Vlah 6, Krečič 2, Matijaševič 3, Kocjančič, Vran, Moljk, Zugan, Rapotec 8, Sokolič 3 (1), Guček, Marić 1, Planinc, Bratkovič 3.
Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 4 (3), Koper 2013 1 (1).
Izključitve: Jeruzalem Ormož 10, Koper 2013 16 minut.
Rdeči karton: /.

Rokometaši Kopru se tudi s tretjega gostovanja v ligi NLB v tej sezoni vračajo domov s točkami. Potem ko so v Trebnjem iztržili remi, v Ljubljani pa tesno zmago, so tokrat dve točki zasluženo odnesli iz Ormoža. Koprčani so tako ohranili vodstvo na lestvici, Jeruzalem pa po prvem domačem porazu ostaja na sredini razpredelnice z izkupičkom petih točk iz petih tekem.

Eden od dveh derbijev kroga je postregel z lepo in razburljivo predstavo. Kot sta pred dvobojem napovedovala oba stratega, je bil rezultat vseskozi tesen, o zmagi pa so na koncu odločale malenkosti oziroma so do nje prišli nekoliko izkušenejši gostje, ki so znali v zaključku zadržati minimalno prednost.

Tekmo so sicer bolje začeli domačini (9:5), vendar po vsakem uspešnem nizu je sledil nekajminutni padec v njihovi igri. Tako so Koprčani v prvem polčasu prešli v vodstvo z delnim izidom 8:2 (13:11), v nadaljevanju pa z 6:1 (19:17 - 20:23).

Vsakokrat je odločilno vlogo odigral eden najizkušenejših na parketu, 33-letni krilni igralec Kopra Uroš Rapotec. Pri prvem preobratu je dosegel štiri od osmih zadetkov Kopra, pri drugem pa dva od šestih. Rapotec je bil z osmimi zadetki iz devetih poskusov tudi najboljši strelec Kopra. Na drugi strani sta jih po osem zabila Bojan Čudič in Rok Žuran.

Koprska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Riko Ribnico, ormoška pa Dobovo. Obe tekmi bosta v soboto, 14. oktobra.

Urbanscape Loka - Riko Ribnica 26:23 (14:13)

Dvorana Poden, sodnika: Žitnik in Majer (oba Trebnje).
Urbanscape Loka: Juričan, Pešić, M. Vrbinc 2, Šibanc 8 (1), Gartner 2, Kavčič 5, Jamnik 4 (1), Jesenko, U. Pipp, Bradeško 1, Mali, Jeseničnik, M. Pipp 2, Bergant, Jesenko 2, Plestenjak.
Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Horvat, Vujačić 4, Knavs 6 (2), Henigman 7, Skušek 3 (1), Koprivc 1, Pahulje, B. Nosan 2, Kovačič, Kljun, Batinič, Setnikar, Košmrlj.
Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 4 (2), Riko Ribnica 6 (3).
Izključitve: Urbanscape Loka 6, Riko Ribnica 12 minut.
Rdeči karton: Henigman (60.).

Škofjeloška zasedba se je s tretjo sezonsko zmago povzpela na četrto mesto, ribniška pa je po drugem porazu - pred tem jo je premagala tudi novomeška Krka - z drugega zdrsnila na peto mesto prvenstvene lestvice.

Večji del tekme je minul v izenačeni predstavi, kar niti ni presenetljivo, saj sta oba trenerja - Robert Beguš na domači in Siniša Markota na gostujoči strani - po koncu minule sezone le zamenjala svoji vlogi in zelo podrobno poznata vse igralce.

Izbranci domačega trenerja Beguša so imeli v prvem polčasu nekaj več pobude in so si v 21. minuti priigrali tri gole prednosti (12:9), a so jih gosti zelo hitro ujeli in jih v 27. minuti pahnili v zaostanek (12:13).

Druga polovica tekme je bila preslikava prvega polčasa, gostitelji so imeli do 50. minute bolj ali manj vseskozi prednost od enega do treh golov. V prelomnih trenutkih dvoboja so prikazali svoj najboljši rokomet, po njihovem vodstvu s 25:20 v 56. minuti pa je bilo tudi docela jasno, da bosta točki ostali v Škofji Loki.

V zmagoviti zasedbi sta bila najbolj učinkovita Alen Šibanc z osmimi in Aleks Kavčič s petimi goli, v gostujoči pa Nik Henigman s sedmimi ter Uroš Knavs s šestimi zadetki.

Škofjeloška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Šmartnem pri Litiji, ribniška pa v Kopru. Obe tekmi bosta v soboto, 14. oktobra.

sobota, 7. oktober:
Krka - Trimo Trebnje             29:26 (17:12)
Maribor Branik - Herz Šmartno    35:26 (21:16)
Jeruzalem Ormož - Koper 2013     28:31 (14:15)
Dobova - LL Grosist Slovan       27:27 (14:13)
Urbanscape Loka - Riko Ribnica   26:23 (14:13)

Lestvica:
 1. Koper 2013           5  3  2  0  136:129  8
 2. Maribor Branik       5  3  1  1  142:129  7
 3. Krka                 5  3  0  2  155:147  6
 4. Urbanscape Loka      5  3  0  2  135:135  6
 5. Riko Ribnica         5  2  1  2  133:124  5
 6. Jeruzalem Ormož      5  2  1  2  124:130  5
 7. LL Grosist Slovan    5  1  2  2  145:145  4
 8. Dobova               5  1  2  2  129:137  4
 9. Trimo Trebnje        5  1  1  3  122:122  3
10. Herz Šmartno         5  0  2  3  139:160  2
Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike