Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 07.10.2017 20:07:51

V Barceloni šibek veter

V Barceloni se je končal predzadnji dan odprtega evropskega prvenstva v razredih laser standard in laser radial, na katerem nastopajo Kim Pletikos, Lin Pletikos in Valentina Baruca. Po dolgotrajnem čakanju na obali so organizatorji popoldne jadralke in jadralce vendarle poslali na morje in na koncu uspešno izpeljali oba predvidena plova.

Vse tri slovenske predstavnice nastopajo v srebrni skupini, najbolje pa kaže Kim Pletikos, ki tudi po drugem dnevu finalnih jadranj ostaja vodilna v tej skupini. Danes je zasedla 15. in 5. mesto in ima v srebrni skupini dan pred koncem kar 21 točk prednosti pred prvo zasledovalko. V skupnem seštevku to pomeni 46. mesto.

"Na morje smo šli zelo pozno, vetra je bilo le za kakšnih pet vozlov, valovi pa so bili zelo visoki. Prvi plov sem stranico z vetrom obračala kot peta. Veter je nato skorajda poniknil ter obrnil v desno, kar me je stalo desetih mest. Da so bili pogoji res na meji regularnosti, kaže dejstvo, da so nam plov predčasno skrajšali. Drugi plov sem vodila, veter je v stranico z vetrom padel le na kakšne tri vozle. Pri takšni hitrosti vetra se jadrnica komajda premika, sploh zaradi visokih valov. Vseeno so plov pustili do konca. Končala sem na petem mestu. Zadovoljna sem predvsem s svojimi starti, nekaj napak sem sicer naredila, ampak danes je bilo zelo težko predvidevati, saj je bilo vetra zelo malo, refuli pa so prihajali iz vseh strani. Današnja plova sta bila malce izsiljena, najbrž zaradi jutrišnje napovedi, ki je zelo slaba," pravi Kim Pletikos.



Njena mlajša sestra Lin je s trinajstim in dvanajstim mestom na skupnem 52. mestu oziroma na sedmem v srebrni skupini. Valentina Baruca dan pred koncem zaseda skupno 87. mesto.

V vodstvu ostaja Nizozemka Marit Bouwmeester, ki ima pred zadnjim dnevom 15 točk prednosti pred Danko Anne-Marie Rindom. Tretja je Nemka Svenja Weger.

Značke: jadranje, sta

Članki iz rubrike