Mobilna verzija
Peter Poles in Tara Zupančič Odkrito.si

Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil ...

MaticKolenc_IndiraEkic Svet24.si

Po koncu šova našla ljubezen!

brisače Svet24.si

Zdravju nevarni mikrobi na brisačah

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

alenka tetickovic Njena.si

Bolezen: Alenka Tetičkovič se počasi pobira

branko duric duro Njena.si

Kaj je počel Đuro z energično svetlolasko?

STA
STA

Celjski rokometaši v Žalcu začeli priprave na novo sezono

Grega Wernig

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v sredo zvečer v Žalcu opravili prvi trening pred začetkom sezone 2017/18. Na zboru so zavoljo reprezentančnih obveznosti v mlajših kategorijah in bolezni manjkali nekateri igralci, primaren cilj celjske zasedbe pa je zadržati primat na domačem prizorišču.

Celjani bodo sicer v pripravljalnem obdobju večino časa preživeli okolici Celja. V Žalcu bodo celjski rokometaši vadili vse do 6. avgusta, ko bosta v prvem planu nabiranje telesne moči in kondicije, na popoldanskih treningih pa bodo že poprijeli za žogo. Pripravam v Žalcu sledi selitev v Laško, kjer bodo ostali deset dni, zaključek priprav pa bodo opravili v Celju.

V okviru priprav čaka Celjane deset pripravljalnih tekem (Keflach, Maccabi, Brest Meškov, Krka, SKA Minsk, Metalurg, Riko Ribnica, Rabotnik ter turnir s Kielcami, Wislo ter Veszpremom), 30. avgusta pa celjsko ekipo čaka že prvi derbi sezone, ko bodo v okviru regionalne lige Seha gostovali v Velenju. Nato jih 2. septembra čaka še tekma za slovenski superpokal z Mariborom, ki naj bi bila v Slovenj Gradcu. Prva domača tekma Celjane čaka predvidoma 5. ali 6. septembra, ko bodo gostili beloruski Meškov Brest v ligi Seha.

"V prvem delu priprav bo 70 odstotkov našega dela namenjeno pridobivanju telesne moči, 30 pa delu z žogo, ki je bo v nadaljevanju nato postopoma vse več. Mislim, da bodo rezultati uvodnega testiranja pokazali, da so fantje prišli dobro pripravljeni in so se držali programa, ki so ga imeli v času počitnic. Do sedaj s tem ni bilo težav in verjamem, da bo tudi tokrat tako. To seveda pomeni, da lahko nato več časa posvetimo uigravanju ter delu z žogo, vseeno pa ne bomo zanemarili postavljanja temeljev sezone," je uvodoma dejal strateg Celja Branko Tamše.

"Vem, da bodo vsi maksimalno motivirani, nekateri bodo stopili v čevlje predhodnikov, zato je želja in volja neverjetna, kar sem videl tekom počitnic, ko sem se slišal z igralci, ki kar niso mogli pričakati začetka priprav. To je res lepo videti. Za to obdobje si želim čim manj težav, četudi smo že na začetku ostali brez dveh mladih levičarjev. Vsak trening nam veliko pomeni, zato si želim, da bi čim prej imel na voljo prav vse igralce, da bomo lahko iz treninga v trening sestavili mozaik ter prišli na zadovoljivo raven. Pred nami je veliko izzivov, vsa tekmovanja bodo ponudila številne tekme in priložnosti. A to je privilegij teh rokometašev in vseh nas, ki delujemo v tem klubu in to nalogo, oziroma delo si želimo opravljati po naših najboljših močeh," je še dodal Tamše.

Značke: rokomet , sta