Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 26.07.2017 15:16:14

Odbojkarji nadaljujejo s pripravami, pred njimi prijateljske tekme s tremi VELESILAMI

Fotografija je arhivska.
fivb
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca po Kranjski Gori, kjer je opravila prvi del priprav na evropsko prvenstvo, pod vodstvom selektorja Slobodana Kovača nadaljuje s pripravami v Mariboru. Slovenski odbojkarji se bodo v sklopu priprav, pred evropskom prvenstvom, na trening tekmah pomerili tudi z nekaterimi svetovnimi velesilami.

Reprezentanca bo v Mariboru ostala do konca meseca, nato pa se bo odpravila na Poljsko, kjer bo v obdobju od 2. do 4. avgusta v olimpijskem športnem centru Spala odigrala tri prijateljske tekme z aktualnimi svetovnimi prvaki. Sledili bosta dve tekmi z Italijo, in sicer 8. in 9. avgusta v mestu Cavalese, nato pa jo čaka še gostovanje v Srbiji, v Beogradu bo 17. in 18. avgusta z domačo reprezentanco odigrala še zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom letošnjega evropskega prvenstva.

Slovenski odbojkarji bodo na pripravah v Mariboru ostali do odhoda na prijateljski tekmi z Italijo, nato pa se bodo preselili v Ljubljano, kjer bodo opravili še sklepni del treningov pred evropskim prvenstvom.

"Priprave v Mariboru za zdaj potekajo po načrtu. Igralci so pripravljeni na vse napore in lahko rečem, da so izredno delavni in disciplinirani. Imamo sicer nekaj težav, saj imajo nekateri od igralcev določene družinske obveznosti in trenutno niso z nami, nadejam pa se, da se nam bodo priključili v najkrajšem možnem času," je trenutno stanje ocenil Slobodan Kovač, ki je moral nekaj časa pogrešati Klemna Čebulja in Dejana Vinčića.

slobodan kovac
alesfevzer.com

Potrjen je tudi plan pripravljalnih tekem slovenske izbrane vrste pred evropskim prvenstvom, nasprotniki pa so same ugledne reprezentance: "Trenutni del priprav je izredno pomemben, saj v naslednjem tednu že igramo prijateljske tekme s Poljsko, nato z Italijo in pred evropskim prvenstvo še s Srbijo. Gre za tri izredno močne reprezentance, menim pa, da to ustreza naši kakovosti. Če želimo igrati na visoki ravni, moramo igrati čim več tekem z reprezentancami, ki so nam enakovredne oziroma so boljše od nas. Čast nam je igrati proti tako uveljavljenim reprezentancam, z druge strani pa je to hkrati tudi priznanje teh odbojkarskih velesil, da nas povabijo za tekmece v pripravah na tako pomembno tekmovanje, kot je evropsko prvenstvo," je zaključil razmišljanje selektor Slovenije.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike