požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Drago Perko
Drago Perko
0 26.07.2017 20:43:35

Kegl ostal brez finala

Marino Kegl
Spletna TV
Teniški igralec Marino Kegl je po porazu proti Ekvadorcu Andreasu Vazquezu ostal brez finala 23. olimpijade gluhih; 6:4, 4:6 in 6:4 je bilo za igralca iz Južne Amerike.

Keglu ostala v uteho boj za bronasto kolajno, njegov tekmec pa bo v petek Rus Panjuškin. "Malo mi je zmanjkalo. Težko sem prenašal 37 stopinj in še vročino. Na trenutke se mi je vrtelo in nisem se mogel zbrati. Andreas je igral odlično; obrambno. Napadal sem na vso moč, do zadnjega atoma moči. Čisto vse mi je vračal in nikakor ga nisem mogel razbiti. Posledično sem naredil tudi veliko napak. Ne boli me poraz, bolijo me tri ključne odločitve glavnega sodnika, ko je korigiral tri različne linijske sodnike, vsakič v mojo veliko škodo."

TO NI VEČ ŠPORT

Po mnenju Marina je bila odločilna napaka pri njegovem vodstvu 4:3 in 40:30, ko je korigiral linijskega sodnika. "Seveda mi je sesul igro. Dvakrat sem se pobral, tretjič se več nisem zmogel. Žal mi je, zelo sem razočaran. Športniki za svoje uspehe trdo treniramo leta in leta, znamo prenesti poraz v fair play igri... Potem pa se od nekod vzame sodnik, ki je na pol prebral ITF Rulebook, se tukaj na samem prizorišču OI na hitro izobrazil (videl sem, ko so imeli vaje pred začetkom) in nam športnikom kroji usodo. To pa več ni šport. Nič... gremo naprej. V petek me čaka še dvoboj za tretje mesto. Moj nasprotnik je Panjuškin. Imava neporavnane račune, tako, da bo to borba na nož in do zadnje kaplje moči," je po obračunu povedal Kegl.

ENCI OBSTAL V POLFINALU, KOŠARKARJI SUVERENI

Brez finala je ostal tudi atlet Tadej Enci, ki je v polfinalu dosegel čas 50,65, kar je bilo dovolj za četrto mesto v svoji skupini (eni od treh). Za finale bi moral Enci teči vsaj 49,98.

Zmage pa so se veselili košarkarji, ki so bili v boju za mesta od 5. do 8. boljši od Rusije, 89:64 je bilo. V predtekmovanju so v medsebojni tekmi slavili Rusi (73:70). "Še vedno rastemo. Škoda, ker gre turnir h koncu. Še vedno mi je žal, ker nismo vzeli tistega, kar nam je nudila Litva v četrtfinalu. Danes tega nismo dovolili. Vrnili smo se v ritem in pobegnili. Fantje končno verjamejo, da smo lahko zelo uspešni le, če se držimo dogovorov. Pomembno pa je, da pokažeš pravi obraz. Najpomembnejše pa je, da pokažeš karakter, ko ne gre," pa je povedal selektor košarkarjev Nejc Višnikar.

Slovenija se bo za končno 5. mesto pomerila z boljšim s tekme Argentina – Turčija.

slovenija rusija
Tekma med Slovenci in Rusi
Spletna TV

Slovenija – Rusija 89:64
Slovenija: Žabot 8, Orešnik 6, Mord 4, Makuc 5, Starc 3, Koderman 8, Zupan 8, Lukič 33, Mrša 14.

Šport invalidov in reprezentanco gluhih podpirata Zavarovalnica Triglav in Lidl Slovenija.

Članki iz rubrike