Mobilna verzija
ru
ru

Konec je: celjska ikona zapušča Zlatorog

Drago Wernig

Po mesecih pogajanj in ugibanj je danes dokončno postalo jasno, da Celje ostaja brez naslednjega nosilca igre.

Dolgoletni kapetan pivovarjev Luka Žvižej ni sprejel ponudbe kluba za eno- ali dvoletno podaljšanje sodelovanja, tako da bo po koncu te sezone zapustil svojo matično sredino. Kje bo nekdanji evropski prvak z Barcelono nadaljeval kariero, še ni znano.

Snovalci kadrovske politike v Celju so se s 36-letnim Celjanom za isto mizo usedli v ponedeljek in nazadnje danes zjutraj, ko so skušali poiskati skupen jezik, da bi si pred sklepnim delom sezone le segli v roko. Kot vsak prejšnji sestanek je bil tudi ta neuspešen. Iz celjskega kluba so potrdili, da Žvižej njihove zadnje ponudbe ni sprejel, zato je skupne zgodbe konec.

Na levem krilu bo tako osrednjo vlogo prevzel reprezentant Tilen Kodrin, bržkone pa si Branko Tamše obeta še kakšno okrepitev. Zaenkrat so potrjeni Španec Daniel Dušebajev, Črnogorec Branko Vujović in slovenski vratar Urh Kastelic.

Še prej bodo pivovarji z Luko Žvižejem skušali ubraniti naslov državnega prvaka, o čemer bodo predvidoma odločili 2. junija na kapetanovi »poslovilni tekmi« z Gorenjem.

Značke: luka-žvižej , celje