Mobilna verzija
nusa lesar Odkrito.si

Uroš Slak je bil zanjo odlična šola

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

Pujsa Pepa Svet24.si

Pujsa Pepa povzroča avtizem?!

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

martina ipša Njena.si

Martina Ipša divje hujša

Sylvester Stallone Njena.si

Znani igralec ogorčeno: Nisem mrtev!

STA
STA

Riko Ribnica - Celje Pivovarna Laško 28:29 (12:14)

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 7. krogu končnice za prvaka lige NLB v gosteh premagali Riko Ribnico z 29:28 (14:12).

* Športna dvorana, gledalcev 700, sodnika: Majer (Trebnje) in Žibret ( Trbovlje).
* Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 2 (1), Horvat, Fink 5, Grebenc 9, Knavs, Henigman 3, Skušek 3 (1), Pucelj 2, Pahulje 2, Nosan, Kovačič 1, Setnikar, Kulenović 1, Košmrlj.
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić 1, Malus 1, Babarskas, Janc 5, Razgor, Marguč, Grošelj, Poteko, Zarabec 2, Kodrin 3, Mačkovšek 4, Mlakar 6, Žvižej 6 (2), Bečiri 1.
* Sedemmetrovke: Riko Ribnica 4 (2), Celje Pivovarna Laško 3 (2).
* Izključitve: Riko Ribnica 8, Celje Pivovarna Laško 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Celjani so na izjemno vročem igrišču v Ribnici dosegli šesto zmago v končnici za prvaka, po pravi drami pa je zmagoviti gol v zadnji minuti prispeval Blaž Janc. Branilci prvega mesta v državnem prvenstvu imajo še vedno dve točki prednosti pred drugouvrščenimi Velenjčani, ki so pred kratkim izgubili v deželi suhe robe.

Izbranci gostujočega trenerja Branka Tamšeta so bili večji del prvega polčasa v zaostanku. V 23. minuti je znašal kar tri gole (8:11), v končnici pa so zaigrali sijajno in z dvema goloma Tilna Kodrina ter po enega Boruta Mačkovška in vratarja Ivana Gajića na velik odmor odšli z dvema goloma prednosti (14:12).

V drugem polčasu so si v 36. minuti priigrali štiri gole prednosti (19:15), lepe zaloge v golih pa jim ni uspelo zadržati. Ribničani so jim - ob podpori glasnih navijačev - vse bolj grozili in v 53. minuti - po golu Jana Grebenca - izid postavili v začetno izhodišče (26:26). Le dve minuti kasneje je omenjeni slovenski reprezentant, ki se bo poleti preselil v Velenje, gostitelje popeljal do vodstva s 27:26, v izjemno dramatični končnici pa je bilo več modrosti na strani izkušenejših Celjanov, zmagoviti gol pa je prispeval Janc.

V celjski ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Žiga Mlakar in Luka Žvižej, ki sta dosegla po šest golov, v ribniški pa je Grebenc tekmo končal z devetimi zadetki.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 19. maja, gostila Koper 2013, ribniška pa bo dan kasneje gostovala v Novem mestu.

Značke: rokomet , dp