klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

medved Svet24.si

Srečanje z medvedom – kako ravnati?

edvard kadic Necenzurirano

Kdo plačuje "političnega analitika" SDS? Občani...

josip broz tito xx3 Reporter.si

Volk: Ko se je Tito sprl s Stalinom, so nas ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
2 12.11.2017 18:38:08

VELIČASTNO! Nihče jim ni dajal možnosti za karkoli, potem pa so CELJSKI rokometaši kljub številnim poškodbam naredili TOLE!

alesfevzer.com
Rokometaši Celja se veselijo!



Rokometaši Celja so se v ligi prvakov še drugič napotili v Nemčijo. Potem ko so pred tednom nudili odličen odpor Flensburgu, so v Kielu, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Miha Zarabec, to le še nadgradili in prišli do pomembne zmage v boju za osmino finala. Junak tekme je bil vratar Urban Lesjak, ki je posebno v drugem polčasu delal čudeže, da pa njegovo delo ni bilo zastonj, pa so poskrbeli napadalci, ki so imeli v odločilnih trenutkih mirno roko.

Za Celjane se dvoboj ni začel najbolje. Uvodni gol na tekmi je dosegel Zarabec, isti igralec pa je po protinapadu poskrbel, da je bilo na semaforju 5:2. Toda varovanci Branka Tamšeta se niso dali, Daniel Dušebajev je izenačil na 7:7. Slovenski prvaki so imeli v prvem delu nekaj težav z izključitvami, ko so imeli igralca manj na igrišču, so zaostali za tri gole, a se vedno vrnili. Tik pred odmorom so izenačili na 14:14, pred odhodom v slačilnico še prejeli gol, sami pa zapravili napad za še eno izenačenje.


Kar jim ni uspelo na koncu prvega dela, jim je uspelo na začetku drugega, ko je izenačujoči gol dosegel Jaka Malus. Nekdanji nemški reprezentant Christian Zeits je nato sicer vzdrževal prednost Nemcev, ki so še enkrat povedli z 20:17, vendar so jih Štajerci še enkrat hitro ujeli. Predvsem na krilih razpoloženega Lesjaka, ki je že v prvem delu branil odlično, njegove obrambe v drugem delu pa se lahko ocenjujejo le s presežniki.

Dobile pa so tudi nagrado. Kristian Bečiri je goste prvič popeljal v vodstvo v 49. minuti, ko so povedli s 23:22. Nato je hrvaški reprezentant postavil izid 24:23, David Razgor je vodstvo povišal, tri gole prednosti pa je priboril krožni napadalec, nekdanji igralec Kiela, Igor Anić. Domači so trikrat prišli do dveh golov zaostanka, imeli v zadnji minuti pri izidu 26:28 tudi igralca več na igrišču, a zapravili napad, kar je na drugi strani kaznoval Malus.

Slednji je bil z osmimi goli tudi najučinkovitejši igralec tekme, štiri je dosegel s sedemmetrske črte, s katere je bil za razliko od Gala Marguča, ki je sedemmetrovko zgrešil na začetku tekme, stoodstoten. Iz igre je pet golov prispeval Branko Vujović, štiri pa Anić.

Naslednjo nedeljo se bosta ekipi pomerili še enkrat, tokrat v Celju.

IZID

Kiel -Celje26:29 (15:14)

* Sparkassen Arena, gledalcev 10.000, sodnika: Horvath, Marton (oba Madžarska).
* Kiel: Landin 1, Toft 1, Firnhaber, Dissinger, Wiencek 3, Ekberg 6 (5), Zeitz 5, Frend-Öfors, Rahmel, Dahmke 1, Zarabec 2, Vujin 3, Bilyk 2, Nilsson 2, Wolff.
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Vujović 5, Jurečič 1, Malus 8 (4), Razgor 1, Suholežnik, Marguč 1, Grošelj, Panjtar, Kodrin 3, Makuc, Anić 4, Dušebajev 3, Dobaj, Bečiri 3.
* Sedemmetrovke: Kiel 6 (6), Celje Pivovarno Laško 5 (4).
* Kazenske minute: Kiel 4, Celje Pivovarna Laško 10.
* Rdeči karton: /

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike