Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 17.10.2017 20:53:35

Celje PL slavilo v Srbiji

alesfevzer.com/Jurij Kodrun
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v vnaprej igrani tekmi 6. kroga regionalne lige Seha v gosteh premagali srbski Dinamo iz Pančeva s 37:26 (20:11).

Celjski rokometaši so po naporni preizkušnji z beloruskim Brestom v evropski ligi prvakov gostovali v Pančevu in v regionalni ligi dosegli tretjo zmago. Pred tem so ukanili tekmece iz Velenja in slovaškega Prešova ter remizirali z Zagrebčani, na dosedanjih petih tekmah pa so morali priznati premoč le tekmecem iz Bresta, ki zavoljo slabe konkurence na domačih tleh tekmujejo tudi v ligi Seha.


Izbranci velenjskega trenerja na celjski klopi Branka Tamšeta so v predmestje Beograda pripotovali brez stebra obrambe in reprezentanta Boruta Mačkovška, a takoj pokazali veliko željo po zmagi. Temelje za zmago so postavili že v uvodu tekme, od prve do zadnje minute so namreč imeli vse niti igre v svojih rokah, "film tekme" zgovorno priča o njihovi prevladi. Že po dvanajstih minutah igre so vodili s 5:2, v 20. minuti povišali na 12:5, največjo prednost v prvi polovici tekme pa so si priigrali v 27. minuti (18:8).

V prvem polčasu je bil razpoložen Luka Mitrović s petimi goli in tremi podajami, v nadaljevanju pa so se na igrišču razmahnili tudi drugi rokometaši. A najbolj pomembno je bilo, da je Tamše zavoljo prevelike kakovostne razlike lahko tudi nekoliko spočil svoje doslej najbolj obremenjene varovance.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi strelsko najbolj učinkovit Jan Jurečič s sedmimi goli, po pet so jih dosegli Branko Vujović, Mitrović in Žiga Mlakar.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 21. oktobra, gostila makedonski Vardar iz Skopja. Tekma z letošnjimi zmagovalci evropske lige prvakov se bo v dvorani Zlatorog pričela ob 17.45.

Dinamo Pančevo - Celje Pivovarna Laško 26:37 (11:20)
* Dvorana Strelište, sodnika: Mitrevski in Todorovski (oba Makedonija).
* Dinamo Pančevo: Petrović, Radovanović, Zujović 1, Pilipović, Bunjevcević 1, Stojanović 3, Dimitrić 1, Jelić, Mirković 4, Jovanović 5 (5), Petrović, Distol 1, Barudzić 1, Dimitrić, Slavuljica 3, Radovanović, Banduka 4, Saponjić 2.
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Vujović 5, Jurečič 7 (1), Malus 1, Razgor, Suholežnik 1, Marguč 2, Mitrović 5, Kodrin 4, Makuc, Anić 2, Dušebajev 3, Mlakar 5, Bečiri, Ocvirk 2.
* Sedemmetrovke: Dinamo Pančevo 7 (5), Celje Pivovarna Laško 1 (1).
* Izključitve: Dinamo Pančevo 4, Celje Pivovarna Laško 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike